Wanica ziekenhuis en mortuarium zitten vol – Veel corona patiënten in Suriname

ziekenhuizen vol

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol met COVID-19 patiënten. Ook het mortuarium van Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol. COVID-19 patiënten worden nu ook opgenomen in de andere ziekenhuizen

[quads id=1]

Als dit zo doorgaat dan komt de zorg voor de NIET-covid patiënten in gedrang. We hebben veel doden en extra besmettingen in Suriname. De teller stijgt dagelijks. Er wordt ook veel meer getest. Bekijk de grafieken in het bericht.

Surinamers, hou je aan de regels! Anders redden we het niet. Ken jij alle 8 regels nog? Bekijk het bericht want we hebben alles nog een keertje voor jullie opgeschreven. Geef het door aan iedereen!!!

[quads id=1]

Testen in Suriname

Communicatie dienst suriname – cds publiceerde het volgende: Stijging Covid-19 positieven door stijging aantal testen. Totaal aantal Covid-19 testen in 2020 per week. Suriname is de afgelopen weken opgeschrikt door een forse stijging van het aantal personen dat positief getest is op COVID-19. Ook de stijging van het aantal sterfgevallen zorgt voor onrust en vrees.

Meer testen

De forse stijging van het aantal positieve gevallen komt mede doordat er veel meer mensen getest worden. Wekelijks werden er tot 1 maand geleden beneden de 1000 mensen getest; dit is thans opgevoerd tot rond de 2000 testen in de afgelopen week. Ongeveer een derde van de geteste personen is positief voor COVID-19. Deze mensen worden afhankelijk van hun klachten in isolatie geplaatst of opgenomen in het ziekenhuis.

[quads id=1]

Wanica ziekenhuis

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol met COVID-19 patiënten. Ook het mortuarium van Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol. COVID-19 patiënten, die ziekenhuiszorg behoeven, worden nu ook opgenomen in het Sint Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Diakonessenhuis. Als deze trend zich voortzet, zal de ziekenhuiszorg voor andere patiënten ernstig in het gedrang komen.

Wij kunnen deze desastreuze ontwikkeling alleen tegengaan als land, als de handhaving op de maatregelen (niet samenscholen, geen feesten, geen huwelijken, geen dede oso’s, sluiting van clubs, bars, dancings etc.) strak ter hand wordt genomen door de politie.

Hou je aan de regels

Burgers van Suriname, speel niet met uw gezondheid en dat van anderen. Houdt u zich aan de maatregelen: draag een mond-neus bedekking, vooral als u ruimten betreedt, houdt 1.5 meter afstand, ga niet onnodig de straat op behalve voor werk, onderwijs of noodzakelijke boodschappen. Bezoek geen samenscholingen en vooral geen party’s, huwelijken of andere illegale bijeenkomsten. Burgers, uw gedrag bepaalt of het aantal besmettingen verder stijgt of gaat dalen.

Bekijk hier nogmaals alle door de president afgekondigde maatregelen. Geef het door aan iedereen:

[quads id=1]

Maatregel 1: verplicht dragen van mondneusmasker buiten eigen huis en in het bijzonder betreden van ruimten.

Maatregel 2: Uitgangsverbod blijft ingesteld van 20:00 pm – 05:00 am

Maatregel 3: restaurants alleen open voor afhaalservice m.u.v. terrassen waar men in achtneming van de algemene maatregelen van 1.5 m afstand tussen de cliënten en handhygiëne kan garanderen.

Maatregel 4: Samenscholingen van groepen van meer dan 5 personen, behalve voor werk of onderwijs, zijn verboden. Dit is ook van toepassing op feesten, incl. huisfeesten, religieuze bijeenkomsten en begrafenissen.

Maatregel 5: sportscholen, contactsporten, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden (SURIBET), bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten.

Maatregel 6: Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten wordt gehandhaafd evenals de handhygiëne en het dragen van mond- en neusbedekking door alle aanwezige personen.

[quads id=1]

Maatregel 7: markten blijven vooralsnog geopend blijven met inachtneming van de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond- en neusbedekking door eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne.

Maatregel 8: Het onderwijsproces blijft gehandhaafd met inachtneming van de door het Ministerie ontwikkelde Covid-19 preventie protocollen.

Verander uw gedrag NU, naar een COVID-19 veilig gedrag.

Bron: http://www.de-boodschap.today/volksgezondheid/volksgezondheid-benadrukt-strikte-naleving-covid-19-maatregelen/
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland