Verspreiding foto’s jeugdige verdachten wordt afgekeurd – politie Suriname

kapitein Matta

De foto’s van de jongens die betrokken zijn bij dood van de kapitein van Matta zijn viraal gegaan. 6 jonge jongens. Triest.

Hierbij een dringend bericht van de politie van Suriname. De foto’s van de jeugdige verdachten worden volop verspreidt op social media! De politie keurt dit af. Het gaat hier om kinderen. 5 van de 6 jongen zijn nog geen 18 jaar. Zij moeten volgende de wet beschermd worden.

[quads id=1]

Bekijk het officiële politie bericht hierover en geef het door aan een ieder. Wat de jongens en hun familieleden nu nodig hebben is goede begeleiding. Maar hoe komt men aan die foto’s? Wie heeft ze gemaakt en doorgestuurd?

[quads id=1]

Kapitein van Matta

Reactie KPS in verband met het verspreiden van foto’s jeugdige verdachten. In verband met de levensberovingszaak van de kapitein van het dorp Matta zijn foto’s verspreidt van de zes verdachten in de zaak.

Kinderen

[quads id=1]

Vijf van de zes verdachten zijn jonger dan achttien jaar wat betekent dat zij binnen het kader van het Kinderrechten Verdrag een extra bescherming moeten genieten van de staat Suriname. De staat Suriname heeft dit verdrag namelijk geratificeerd.

Foto’s

Een van de beschermende maatregelen is dat de identiteit van een jeugdige verdachte beschermt dien te worden in een strafrechtelijk onderzoek. Daarom heeft de afdeling Public Relations van het KPS geen foto’s van de verdachten gepubliceerd of hun namen bekend gemaakt aan de samenleving.

[quads id=1]

Politielocatie

Er zijn echter foto’s van de verdachten op een politie locatie gemaakt en verspreidt hetgeen de politie organisatie ten zeerste betreurt en in hoge mate afkeurt. Met betrekking tot dit afkeurenswaardig gedrag is de politie gestart met een intern onderzoek. Nadere informatie volgt.

[quads id=1]

kapitein Matta

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland