Politie schiet per ongeluk 13-jarige neer in Suriname

kind politie

De 38-jarige Luciën v.D., Lorenzo v.D.(24), Harold C.(41) en Marjorie K.(37) zijn opgesloten ivm met een roofoverval in Suriname. De politie was bij de aanhouding genoodzaakt te schieten. 1 van de verdachten werd geraakt.

Helaas werd een jongen van 13 wook geraakt. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie. Erg dit!! Beterschap voor de jongen. Dit mocht niet gebeuren.

[quads id=1]

Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) houdt vier personen aan in verband met een roofoverval. De 38-jarige Luciën v.D., Lorenzo v.D.(24), Harold C.(41) en Marjorie K.(37) zijn op vrijdagavond 14 augustus door leden van het RBTP op het Latour- en Santodorp project opgespoord en aangehouden voor onder andere diefstal door middel van geweldpleging en overtreding van de Vuurwapen Wet.

[quads id=1]

Op donderdagmiddag 13 augustus hebben drie mannen een roofoverval gepleegd in een bedrijf. Onder bedreiging met een vuistvuurwapen maakten zij een tas met een groot geldbedrag in Surinaamse dollar buit, die de bedrijfshouder op dat moment bij zich had. De bedrijfshouder is tijdens de beroving mishandeld en in zijn rechterbeen geschoten.

[quads id=1]

Na uitgewerkte informaties zijn Luciën v.D., Lorenzo v.D en Harold C. in beeld gekomen bij de politie als de plegers van de roofoverval. Op vrijdagavond 14 augustus werden Lucien en Lorenzo door leden van het RBTP aangehouden. Op aanwijzing van Lorenzo en Lucien deed het RBTP het woonadres van de derde verdachte aan in deze Harold C. Toen Harold de politie zag vluchtte hij weg. Toen Harold het bevel negeerde om niet verder te vluchten schoot de politie gericht op hem. Hij werd daarbij in zijn heup geraakt en kon daardoor niet verder vluchtten. Ongelukkigerwijs werd een 13-jarige jongen door een kogel in zijn onderbeen geraakt.

[quads id=1]

De vrouw van Harold C. is ook aangehouden omdat zij vermoedelijk een deel van de buit in huis had bewaard. Zij is de 37-jarige Marjorie K. Er is ook een vuistvuurwapen in het huis aangetroffen. Zowel het geld als het wapen zijn door de politie in beslag genomen. Harold, Luciën en Lorenzo hebben toegegeven dat zij de gewapende roofoverval gepleegd hebben. De drie rovers en Majorie K. zullen voorgeleid worden bij een hulp officier van justitie. Nadere informatie volgt.

[quads id=1]

Bron: politie Suriname