Politie Suriname zal optreden tegen mensen die ‘politie’ mond-neus bedekking dragen/verkopen

politie bedekking

Een mond neus bedekking van de politie maakt jou geen politie agent. Laat dat duidelijk zijn!!

Gebleken is dat burgers mond- en neusbedekking dragen waarop het logo van de Surinaamse politie en het opschrift “Korps Politie Suriname” staan. Dat maakt deze burgers GEEN politieambtenaren.

[quads id=1]

Mensen kunnen hier misbruik van maken. Daarom zal de politie optreden tegen mensen met zo een dergelijke bedekking. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan een ieder zodat ze gewaarschuwd zijn

[quads id=1]

Politie

Politie Suriname schreef het volgende: Mond en neusbedekking met politie logo maakt drager daarvan nog geen politieambtenaar. Gebleken is dat burgers mond- en neusbedekking dragen waarop het logo van de Surinaamse politie en het opschrift “Korps Politie Suriname” staan. Laat het duidelijk zijn dat mensen niet ervan uit moeten gaan dat zij met een politieambtenaar, in burger gekleed, te maken hebben omdat die persoon een mond- en neusbedekking op heeft met de naam en logo van het politiekorps van ons land.

[quads id=1]

In burger

Een politieambtenaar in burger gekleed is bij wet verplicht zich op een behoorlijke wijze te legitimeren indien hij optreedt tegen een burger. Als een in burgerkleding gestoken persoon zich niet kan legitimeren als te zijn politieambtenaar, moet men niet meewerken aan hetgeen gevraagd wordt of bevolen wordt.

[quads id=1]

Logo van de politie

De politie zal maatregelen treffen tegen burgers die de mond- en neusbedekkingen in kwestie verkopen of opzetten. Dit ter voorkoming dat er misbruik wordt gemaakt van de naam en logo van de Surinaamse politie organisatie.

[quads id=1]

politie bedekking