Ruim 4000 nieuwe besmettingen in Nederland. – vooral twintigers raken besmet -video

strand Nederland hitte

Helaas zijn er weer enorm veel besmettingen bijgekomen in Nederland. Er zijn de afgelopen week meer dan 4000 besmettingen bijgekomen. Niet omdat er meer is getest. Maar omdat het percentage zieken is gestegen! Als we naar de beelden vanuit Nederland kijken: drukke stranden en drukke winkelstraten, dan mogen de cijfers geen verrassing zijn. Toch?

[quads id=1]

Bekijk het bericht! En de video van de persbriefing. Het zijn vooral jongeren die ziek zijn geworden. Komt het omdat deze groep denkt dat het coronavirus voorbij is? Velen gaan gewoon chillen met hun matties op de stranden, feestjes en binnenshuis. Over het algemeen, worden zij zelf niet heel erg ziek, maar beseft deze groep wel dat zij anderen heel ziek kunnen maken?

[quads id=1]

Besmettingen Nederland

De Stentor schreef het volgende: Ruim 4000 nieuwe coronagevallen: In heel Nederland werden afgelopen week ruim 4000 mensen positief getest op het coronavirus. Dat heeft het RIVM vandaag bekendgemaakt. De grootste ‘brandhaarden’ bevinden zich in het westen van ons land, in Oost-Nederland laten de cijfers een stuk minder zorgwekkend beeld zien.

Minder ziekenhuisopnamen

[quads id=1]

Landelijk steeg het aantal besmettingen met 1448 ten opzicht van vorige week. Het is de vijfde week op rij dat het aantal besmettingen weer stijgt. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen blijft relatief laag.

Aantal tests

Het aantal tests lag afgelopen week ongeveer even hoog als de week daarvoor. Het percentage tests dat een positieve uitslag oplevert is dus gestegen, naar 3,6 procent. Vorige week was dat 2,3 procent. Dat duidt er op dat het virus zich verder verspreidt. Vandaag zijn er opnieuw 623 positieve tests geregistreerd.

Ziekenhuisopnames

[quads id=1]

Het aantal ziekenhuisopnamen ligt nog altijd een stuk lager dan in maart en april en schommelt rond de veertig per week. Een verklaring voor het lage aantal ziekenhuisopnamen is dat veel jongeren besmet raken. Zij hebben minder vaak ernstige complicaties als gevolg van het coronavirus. Ongeveer de helft van de positieve tests betreft twintigers en dertigers.

Doden

Er overleden de afgelopen week negen mensen aan corona. Later vanmiddag komt het RIVM met een volledige update over de afgelopen week.

[quads id=1]

Luister hier naar een fragment hierover:

Bekijk ook de persbriefing

Lees hier het volledige bericht geschreven door Bas Tijhaar op De Stentor Nederland

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland