Meerdere mensen overleden – Drama en drukte op stranden – hitte golf in Nederland

strand Nederland

Extreme drukte vandaag op de Nederlandse stranden. Sommige mensen waren helemaal vergeten dat Corona bestond. Sommige vergaten zelfs hun kinderen en weer anderen vergaten wat de rode vlag betekent. Misschien kwam het door de hitte. Op sommige plaatsen werd het zelfs 35 graden.

[quads id=1]

Het was een drukke dag voor de reddingsbrigade. Ze moesten 400 keer in actie komen en 167 keer moesten ze mensen redden uit het water. Er zijn zeker 4 mensen overleden. Is toch verschrikkelijk? En dan te bedenken dat mensen het advies hebben gekregen om thuis te blijven! Bekijk het bericht en de video’s voor meer informatie. Was jij ook op het strand vandaag? Of bleef je lekker veilig binnen met een badje op balkon. Dat is toch ook leuk?

[quads id=1]

Strand Nederland

Nu.nl schreef het volgende over het drama van vandaag. Vier mensen verdronken, nog steeds druk op stranden en in zee. Langs de Nederlandse stranden zijn zondag zeker vier mensen overleden. Ook in de avond begeven mensen zich in zee, meldt de Reddingsbrigade. Zeer tegen hun advies in vanwege de sterke stroming en aflandige oostenwind.

mensen overleden

De eerste persoon, volgens de NOS gaat het om een jongere, werd rond 13.00 uur uit het water gehaald bij het Haagse Zuiderstrand en gereanimeerd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp daar mocht niet meer baten.

[quads id=1]

Rond 16.30 uur is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats uit zee gehaald bij Strand Zuid in Den Haag, meldt de politie. Hij is overleden op weg naar het ziekenhuis.

Uit het water gehaald

Ook bij Wijk aan Zee is een zwemmer uit het water gehaald, zegt de Reddingsbrigade. Over diens identiteit is nog niets bekend.
[quads id=1]

In Zandvoort is rond 19.30 een tot nu toe onbekend persoon uit het water gehaald die was afgedreven, meldt Veiligheidsregio Kennemerland. Reanimatie door de Reddingsbrigade mocht niet meer baten.

400 keer

De reddingsdiensten moesten zondag ruim vierhonderd keer in actie komen. Dan gaat het om vermiste kinderen, kleine verwondingen of mensen die onwel zijn geworden door de hitte. Maar zondag zijn ook significant meer mensen uit zee gered dan eerdere dagen. Exacte cijfers kon de Reddingsbrigade echter nog niet noemen.

[quads id=1]

“Door de drukte hadden strandwachten moeite om tussen de mensen door te komen. En reddingswerkers konden het strand niet op door de grote hoeveelheid fietsen en scooters bij de strandopgangen.”

Bekijk hier een van vandaag:

Lees het volledige bericht over de overleden zwemmers in Nederland op nu.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland