20 jarige jongen aan de Waterkant te Paramaribo ontvoerd om een paar patta’s – politie Suriname

Waterkant Paramaribo

Dit is vreselijk. Een 20 jarige jongen is ontvoerd door een man aan de Waterkant in Paramaribo. Nadien maakte de ontvoerder contact met de familie van de jongeman en chanteerde hen

[quads id=1]

Het blijkt om een paar patta’s van 300 euro te gaan. Onvoorstelbaar. Moet je daarom iemand ontvoeren? Bekijk het officiële politiebericht voor meer details. Waar zijn we toch mee bezig???

[quads id=1]

Waterkant Paramaribo

Politie Suriname schreef het volgende: Maikel A. ingesloten voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. De 36-jarige Maikel A. heeft een 20-jarige man, op zaterdagmorgen 8 augustus, tegen diens wil mee genomen. De ontvoering vond plaats op een parkeerterrein aan de Waterkant. Na de ontvoering maakte Maikel contact met de familie van het slachtoffer en zette ze onder druk om hem een bepaald bedrag te betalen.

Om patta’s

Een leidinggevende van de afdeling Kapitale Delicten wist Maikel zover te krijgen dat hij het bureau aan deed, samen met het slachtoffer. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat het slachtoffer Maikel Euro 300,- moet betalen voor een paar sportschoenen die hij bij Maikel gekocht heeft. Volgens afspraak zou het slachtoffer Maikel achteraf betalen voor de schoenen. Dat heeft het slachtoffer niet gedaan.

[quads id=1]

Chantage en ontvoering

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Maikel in verzekering gesteld voor vrijheidsberoving en afpersing, zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.
[quads id=1]

Het slachtoffer heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan wanprestatie en daarvoor moest Maikel naar de civiele rechter stappen en niet het recht in eigen handen nemen. De politie is niet belast met het onderzoeken van civielrechtelijke zaken maar wel met het onderzoeken van strafrechtelijke zaken.

Bron: Politie Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland