‘Het voelt goed om te mogen waarnemen als president’ – Vicepresident Ronnie Brunswijk – video’s

president Suriname Guyana

President Santokhi is in Guyana en conform de grondwet moet de vicepresident dan waarnemen. En dat doet Ronnie Brunswijk met plezier. “Het voelt goed aan”.

[quads id=1]

Het waarnemen duurt niet lang, de president komt straks alweer terug. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar wat interessante video’s van de buitenlandse media over de trip naar Guyana.

[quads id=1]

Bij deze feliciteert onze waarnemende president Brunswijk namens de regering alle immigranten van Javaanse komaf en de inheemsen met de bijzonder dag die wij vandaag vieren.

Vicepresident

Nationaal Informatie Instituut – CDS schreef het volgende: Vicepresident Brunswijk waarnemend president. Vicepresident Ronnie Brunswijk is bij afwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi waarnemend president totdat het Surinaamse staatshoofd op zondag 9 augustus uit Guyana terugkeert.

President Santokhi vertrok op zaterdag 8 augustus vanuit vliegveld Zorg en Hoop om de inauguratie van de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali bij te wonen. Voor het vertrek werden de protocollen getekend inhoudende het waarnemen door vicepresident Brunswijk.

Uitlandigheid

[quads id=1]

De nu waarnemend president wees erop dat conform de grondwet er bij uitlandigheid van de president wordt waargenomen door de vicepresident. “Natuurlijk ik ben al lang in de politiek, maar in ieder geval voelt het heel goed om een keer te mogen waarnemen als president. Ik hoop dat de waarnemingsperiode rustig verloopt,” aldus het waarnemend staatshoofd.
Hij gaf aan geen speciaal programma uitgezet te worden, daar het een korte periode betreft.

Langere periode

[quads id=1]

Indien de president voor een langere tijd zou wegblijven, zou er overleg gevoerd worden en opdrachten worden achtergelaten. De waarnemende president zal in ieder geval in contact treden met het Kabinet van de President en indien nodig stukken tekenen, wat slechts een formaliteit is.

De felicitaties

[quads id=1]

Waarnemend president Brunswijk blikt alvast vooruit op de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie op zondag 9 augustus. Hij zegt dat Suriname rijk is aan culturen, maar uiteindelijk een natie is. “We hebben zoveel nationale dagen, maar dit is een bijzondere dag voor Javanen en inheemsen,” aldus het waarnemend staatshoofd, dat namens de regering alle immigranten van Javaanse komaf en de inheemsen feliciteert met de dag van morgen.

Bekijk de video’s uit binnen en buitenland:

Onze VP. Kijk vanaf minuut 3.31

Bron: Nationaal Informatie Instituut – CDS

Vicepresident Brunswijk waarnemend president

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland