Video’s – Vrouw Nederlandse ambassadeur overleden na explosies Beiroet Libanon

explosie beiroet

Een vreselijk bericht van overlijden. Het drama in Beiroet is nog dramatischer geworden voor Nederland. De vrouw van de Nederlandse ambassadeur die dinsdag zwaargewond raakte na de explosie in Libanon is zojuist overleden.

[quads id=1]

Video’s – Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de explosie. Kijk ook naar de nieuwe video’s ervan. Let op de beelden kunnen vervelend overkomen. We wensen de Ambassadeur en zijn gezin veel sterkte.

In de opslagloods die explodeerde, bleek 2.700 ton ammoniumnitraat te zijn opgeslagen. Dat gebeurde op een onveilige manier. Ook in Paramaribo is er een opslag voor ammoniumnitraat. Er worden enkele spoedbesprekingen daarover gehouden. Lees meer daarover.

[quads id=1]

Explosie Beiroet

vrouw overleden ambassadeur
Hedwig Waltmans-Molier. (Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken)

Nu.nl schreef het volgende: Vrouw van Nederlandse ambassadeur in Beiroet overleden aan verwondingen. De vrouw van de Nederlandse ambassadeur in Beiroet en medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken die dinsdag zwaargewond raakte bij de explosie in de Libanese hoofdstad, is zaterdag overleden aan haar verwondingen. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

[quads id=1]

Het gaat om Hedwig Waltmans-Molier, de echtgenote van ambassadeur Jan Waltmans. Het echtpaar was thuis ten tijde van de explosie, maar Waltmans-Molier raakte in de woonkamer dusdanig zwaargewond door de schokgolf dat zij zaterdag op 55-jarige leeftijd overleed in het ziekenhuis.

Al meer dan 150 doden door explosie in Beiroet

Bij de explosie raakten vier andere medewerkers van de ambassade en één Nederlander die niet aan de ambassade gelieerd is lichtgewond. In totaal kostte de explosie al meer dan 150 mensen het leven, terwijl zo’n 5.000 anderen gewond raakten.

Diverse landen zijn Libanon al te hulp geschoten. Landen als Frankrijk en Koeweit hebben noodhospitaals geopend, terwijl Nederlandse hulporganisaties vrijdag Giro555 hebben opengesteld om geld in te zamelen voor de slachtoffers in Beiroet.

[quads id=1]

Onveilige manier

In de opslagloods die explodeerde, bleek 2.700 ton ammoniumnitraat te zijn opgeslagen. Dat gebeurde op een onveilige manier en de havendirecteur claimt dat de regering de afgelopen jaren meermaals is gevraagd om de stof weg te halen, maar dat die verzoeken genegeerd werden.

Lees ook: Video – 2 mannen overleden na explosie drugslab (Nederland)

De lokale bevolking houdt de Libanese regering verantwoordelijk voor de explosie. In de afgelopen nachten werd door inwoners meermaals geprotesteerd bij het parlement. Zij eisen dat de politici aftreden.

Suriname

[quads id=1]

Newmont Suriname en Haukes NV bevestigen dat ammoniumnitraat in Paramaribo is opgeslagen. Er zijn alarmbellen in de samenleving gaan rinkelen na de enorme ramp in Libanon die meer dan 145 mensen het leven heeft gekost. Er zijn meer dan 5.000 gewonden. De bedrijven delen mee dat de import en opslag in overeenstemming met nationale en internationale veiligheidsregels plaatsvinden.

Starnieuws verneemt dat diverse instanties, waaronder het Directoraat Nationale Veiligheid, zich buigen over deze kwestie. Er worden enkele spoedbesprekingen gehouden, waarna de komende week meer duidelijkheid komt in deze situatie. Naast Newmont heeft ook Iamgold ammoniumnitraat opgeslagen in magazijnen. Het gaat in totaal voor beide goudbedrijven om een paar duizend ton. Lees het volledige bericht hierover op Starnieuws Suriname

Bekijk hier de video’s:

[quads id=1]

Lees ook: Video – Veel jonge mensen overleden na bomaanslag in Engeland
Lees het volledige bericht bij de bron: Nu.nl

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland