President en echtgenote gaan naar Guyana – VP Brunswijk is waarnemend president in Suriname

president Guyana
President Santhokhi en First Lady Melissa maken zich klaar voor hun eerste officiële buitenlandse reis. Dat betekent dat Vice-President Ronnie Brunswijk voor het eerst waarnemend president van Suriname zal zijn.

[quads id=1]

De president gaat naar ons buurland Guyana. Hij zal daar de inauguratie van het nieuwe staatshoofd bijwonen op zaterdag 8 augustus 2020. De president komt zondag terug en zal met militaire eer worden ontvangen. Bekijk het officiële bericht vanuit de regering voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden

[quads id=1]

President van Suriname naar Guyana

Nationaal Informatie Instituut – CDS schreef het volgende: President Santokhi woont inauguratie staatshoofd Guyana bij. President Chandrikapersad Santokhi staat aan de vooravond van zijn eerste officiële buitenlandse reis als regeringsleider van Suriname.

Nieuwe president

president Guyana

Het Surinaamse staatshoofd heeft een uitnodiging ontvangen voor de inauguratie van dr. Mohamed Irfaan Ali tot president van de Coöperatieve Republiek Guyana op zaterdag 8 augustus 2020. Dr.Mohamed Irfaan Ali is op zondag 2 augustus officieel uitgeroepen tot de nieuwe president van Guyana. Dit gebeurde vijf maanden na de verkiezingen in het buurland.

[quads id=1]

Hij is afkomstig van de People’s Progressive Party (PPP) die als oppositiepartij de verkiezingen met grote meerderheid won van de zittende APNU + AFC van gewezen president David Granger. Irfaan Ali wordt de negende president van Guyana.

Twee dagen

Het wordt voor president Santokhi een tweedaags bezoek aan het Wester buurland. Hij zal gedurende deze periode van de gelegenheid gebruik maken om bilaterale ontmoetingen te hebben vertegenwoordigers van het gastland en andere uitgenodigde natiën.

[quads id=1]

Suriname en Guyana zijn niet alleen buurlanden die een grenslijn en grensrivier delen, maar wij delen ook een lange historie van migratie, koloniale geschiedenis en mogelijkheden voor economische samenwerking.
President Santokhi heeft vandaag ook een uitgebreid gesprek gehad met de Secretaris Generaal van de Caraïbische gemeenschap (Caricom). Er is gesproken over de regionale agenda in het Caraïbisch gebied, de rol van Suriname in het regionale integratie proces en de uitdagingen waarmee de Caraïbische landen worden geconfronteerd.

Met militaire eer

Op zaterdag 9 augustus 2020 zal de Surinaamse presidentiële delegatie een ontmoeting hebben met de staf van de Surinaamse ambassade in Guyana. Vandaar uit wordt de terugreis naar Suriname ingezet. Conform gebruiken en vigerende protocollen zal President Santokhi bij zowel het vertrek vanuit Zorg en Hoop op zaterdag 8 augustus en terugkomst op zondag 9 augustus met militaire eer worden ontvangen.

[quads id=1]

DWT schreef het volgende:  Met Santokhi reizen mee zijn echtgenote Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Randin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De president vindt dat onder de huidige omstandigheden er geen ruimte is voor een grotere delegatie. Santokhi keert zondag terug naar Suriname. Tijdens zijn afwezigheid zal vicepresident Ronnie Brunswijk belast worden met zijn waarneming.

president Suriname

Bron: Nationaal Informatie Instituut – CDS

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland