Nederland raadt reizen naar Aruba af – 130 besmettingen binnen 1 dag – vakantie video’s

Aruba vakantie Nederland

Het aantal corona besmettingen op Aruba stijgt in een rap tempo. Vandaag zijn er weer 133 nieuwe gevallen bij gekomen. Nederland heeft het reisadvies aangescherpt:

‘Reis alleen naar Aruba als het echt niet anders kan’. Een vakantie naar Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba wordt ook afgeraden. Er gaan overigens nog steeds vluchten van en naar Aruba. Reizigers die terugkomen worden op Schiphol, meteen getest. Worden reizigers die aankomen op het eiland ook meteen getest want misschien wordt de ziekte wel vanuit Nederland meegenomen? Meer info in het bericht

Vakantie video  van vloggers – Baal je ook dat je dit jaar niet op vakantie kunt? Geniet nu van een vakantie op Aruba vanuit je luie stoel. Lekker goedkoop en veilig. Je moet wel even zelf een cocktailtje maken. Enjoy

Vakantie op Aruba

Nu.nl schreef het volgende over het aantal besmettingen met het coronavuirus op Aruba: Reisadvies Aruba aangescherpt naar oranje na forse stijging coronacijfers. Het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Aruba zaterdag aangescherpt vanwege een forse stijging van de coronacijfers. Voorlopig wordt aangeraden om alleen af te reizen als het echt niet anders kan.

Lees ook: Ineens stijging van besmettingen op Aruba – Curaçao geeft negatief reisadvies af – video auto vakantie

Meerdere landen

Aruba is het vierde eiland in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden waarvoor code oranje geldt. Eerder werden reizen naar Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba al afgeraden, al is het reisadvies voor die laatste twee eilanden afgekondigd vanwege de zeer strenge coronamaatregelen die lokaal gelden.

Besmettingen gestegen

Aruba vakantie Nederland

Op Aruba steeg het aantal besmettingen deze week in relatief hoog tempo. In de laatste maanden werden om en nabij de 150 besmettingen gesignaleerd, terwijl er in de laatste dagen achtereenvolgens 39, 92 en 133 nieuwe ziektegevallen bij kwamen.

Daarmee staat het totaal nog altijd op een relatief klein aantal van 396, terwijl tot dusver drie inwoners zijn overleden. De regering probeert met extra maatregelen de verspreiding van het virus een halt toe te roepen en adviseert te allen tijde een mondkapje te dragen.

Beperkingen

Samenscholingsverbod aangescherpt en beperkingen voor bars en cafés
Sinds deze week mogen in horecagelegenheden maximaal vier personen aan één tafel zitten. Livemuziek in bars en cafés is niet toegestaan, contactsporten zijn verboden en in openbare ruimtes geldt een samenscholingsverbod voor groepen van meer dan vier personen.

Lees ook: Aruba gaat in Lockdown – 17 coronavirus besmettingen binnen 4 dagen – video’s

Zelf quarantaine

Personen die alsnog afreizen naar Aruba, Estland of een ander land met een negatief reisadvies, worden bij terugkomst geadviseerd om twee weken in zelfquarantaine te gaan. Daarnaast wordt op Schiphol een teststraat opgezet, zodat reizigers bij terugkomst in Nederland meteen getest kunnen worden op het coronavirus.

Vakantie video’s

Bekijk hier wat video’s uit Aruba. Sit back and relax!

Lees het volledige bericht over de situatie op Aruba bij de bron Nu.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland