Forse stijging positieve corona testen bij Newmont Suriname – video

goudmijn Suriname

Het aantal positieve testen op het coronavirus is bij goudmaatschappij Newmont Suriname binnen een korte tijd gestegen naar 64. Een aantal is al genezen verklaard. Een paar weken geleden hadden ze nog maar 2 besmettingen. (video). 

[quads id=1]

Nu dat de situatie op Rosebel redelijk ‘gekalmeerd’ is, moeten we de situatie op de andere goudmijn nauwlettend in de gaten houden. De keuken is 1 van de belangrijkste clusters. Bekijk het bericht hierover voor meer informatie. Heel veel bedrijven en organisaties kampen op dit moment met besmettingen. Is de situatie nog steeds onder controle?

[quads id=1]

Goudbedrijf Suriname

De ware Tijd Suriname schreef het volgende over het groeiende aantal positieve testen bij het goudbedrijf in Suriname: Coronagevallen Newmont fors gestegen. Steeds meer bedrijven en instellingen krijgen last van het coronavirus. Had goudmaatschappij Newmont Suriname op 19 juli nog slechts twee positieve gevallen, op 5 augustus bedroeg het aantal besmette medewerkers al 64.

Lees ook: 20 criminelen beraamden aanval op Newmont ~ Suriname

Rosebel Suriname

Eerder werd ook al de andere grote goudproducent, Rosebel Gold Mines, hard getroffen door een groot aantal besmettingen, met als gevolg dat de operaties enige tijd werd stilgelegd.

[quads id=1]

De belangrijkste clusters zijn de keuken en mine operations. Hoewel er enkele geïsoleerde gevallen zijn, zijn de meeste recente positieve resultaten bij het goudproductiebedrijf in verband gebracht met spreiding in deze twee clusters waar individuen niet alle verplichte controles uitvoerden. De bedrijfsleiding wijst erop dat het van cruciaal belang is dat iedereen zich aan de maatregelen houdt om te voorkomen dat zich een andere infectiegroep vormt.

90 swabs

[quads id=1]

Lees ook: Besmettingen bij Newmont Mines Suriname – Medewerkster is besmet geraakt aan de Franse kant

Tot woensdag waren negentig medewerkers of contractors van Newmont getest, van wie 64 positief. Tot gisteren waren er 37 actieve gevallen en waren 32 besmette arbeiders genezen verklaard. Momenteel zijn er nog 42 mensen van Newmont in quarantaine. Binnenkort zullen ook swabs op de bedrijfslocatie te Merian kunnen worden afgenomen waarna de labtest in Paramaribo zal worden uitgevoerd.

[quads id=1]

Video

Bekijk hier een video omtrent de eerste 2 positieve gevallen:

Lees hier het volledige bericht geschreven door Ivan Cairo bij de bron De Ware Tijd Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland