Dode, na schietpartij in de hitte op druk strand in Amsterdam

politie Amsterdam

“Daar ligt een man met heel veel bloed”. Dat schreeuwde een jongetje op het strand in Amsterdam. Hij was getuige van een schietpartij op een druk strand tijdens de hitte golf.

Een jongeman werd doodgeschoten. Het strand was (veel te) druk en er waren veel kinderen in de buurt

[quads id=1]

De dader is gevlucht. De politie is opzoek naar een man met een lichte huidskleur en een sikje. Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent zijn signalement en geef het door aan een ieder. Sterkte voor de nabestaanden.

[quads id=1]

Strand in Amsterdam

HC Nieuws.nl schreef het volgende: Man doodgeschoten in drukbezocht park De Oeverlanden. Een 24-jarige man is zaterdag overleden nadat hij eerder op de middag ernstig gewond was geraakt door een kogel. Het schietincident was op een drukbezocht strand in Amsterdam in park De Oeverlanden in Nieuwe Meer. Er werd rond 16.25 uur geschoten, de schutter is nog voortvluchtig, aldus de politie. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht maar overleed daar even later aan zijn verwondingen.

[quads id=1]

Selfies en filmpjes

Op het moment van het schietincident was het druk bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad. “Om helderheid over de toedracht te krijgen”, zo vraagt de politie, wil de recherche graag in contact komen met mensen die daar voorafgaand of tijdens het incident aanwezig waren en met wie nog niet is gesproken of van wie nog geen contactgegevens zijn genoteerd. Ook zoekt de politie beeldmateriaal, zoals bijvoorbeeld selfies of filmpjes.

Veel kinderen

Foto van Gemeente Amsterdam

AD: ,,Ik zag veel kinderen wegrennen,” zegt een vrouw die anoniem wil blijven. ,,Er was een meisje van 15 jaar dat alleen maar kon snikken. Ik ben gaan kijken. Toen ik erheen liep, zei een kleine jongen van ongeveer 7 jaar oud dat ik er niet naartoe moest gaan: ‘Daar ligt een man in het bloed.’”

[quads id=1]

De vrouw, die het strand bezocht met haar kinderen, haar zus en de kinderen van haar zus, ging toch. ,,Ik zag een man op z’n rug liggen, hij schokte.” Het slachtoffer was zwaargewond en moest worden gereanimeerd. ,,Mensen waren op zoek naar een AED, maar die konden ze niet vinden.” Even later werd het slachtoffer alsnog gereanimeerd.

Veel kinderen hebben de schietpartij gezien, zegt de anonieme getuige. Haar zus beaamt dat. ,,Ik vind het heel zielig voor ze.” Een andere getuige, die eveneens anoniem wil blijven, bevestigt dat veel kinderen getuige zijn geweest van het schietincident. ,,Veel ouders renden naar de plek waar het gebeurde. Ze waren bezorgd.”

Afgesloten

[quads id=1]

De politie heeft een signalement van de schutter verspreid: hij is tussen de 20 en 30 jaar, heeft zwarte krullen en een sikje. Hij heeft een mager postuur en draagt een zonnebril en een hoed, een blauwe zwembroek en heeft een tasje om. Wat de aanleiding voor het schieten is geweest, is onduidelijk.

Het park en het strandje liggen aan de Nieuwe Meer in de buurt van het Amsterdamse Bos en Badhoevedorp.

Bron

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland