Buitenlands gezin besmet en belandt in ziekenhuis te Paramaribo – Ervaring van een ex- patiënt

familie Suriname ziekenhuis
‘Hij kwam thuis met een vervelende hoest. Hij voelde zich niet lekker, werd steeds zieker en werd opgenomen in het Wanica ziekenhuis” De rest van het gezin volgde niet lang daarna

Ze kwamen naar Suriname voor een beter leven. Het gezin bestaat uit 5 personen. Man vrouw en 3 kinderen. Inclusief een zoontje van 1 jaar. Allemaal kwamen ze in het ziekenhuis terecht.

[quads id=1]

De ziekte heeft alles verpest. Ze raakten hun baan kwijt en toen ze uit het ziekenhuis kwamen waren ze niet meer welkom in het appartement dat ze huurden. Lees het trieste verhaal. Bekijk de foto van het gezin in het bericht. Geef het door aan een ieder! Corona maakt zoveel kapot! Lieve mensen wees voorzichtig. Voorkomen is beter dan genezen!

[quads id=1]

Het gezin uit Cuba in Paramaribo
Foto uit de Ware Tijd
Familie in Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: ‘Binnen één week heel gezin samen in ziekenhuis’. Dat het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is, daar bestaat geen twijfel over. Sommige mensen worden extra hard getroffen, zoals het gezin van de 39-jarige Cubaanse Carmen Mercedes Martinez Angulo. Binnen een week kwam het gezin van vijf mensen in het ziekenhuis.

[quads id=1]

Coronavirus

De vrouw, haar 24-jarige man Reynaldo Marquez met hun dochter Carmen van twee jaar, dochter van de vrouw, Thalia Martinez (19) en diens zoon Andrews, van een jaar. Man en vrouw verloren door het coronavirus hun baan, bij thuiskomst uit het ziekenhuis vertelde de huisbaas dat ze niet meer welkom waren. Het lot van een Cubaans vluchtelingen gezin.

Buitenland in Paramaribo

De familie woont precies een jaar in Paramaribo. Ze kwam naar Suriname voor een beter bestaan, maar dat pakte anders uit. Martinez Angulo: “We hadden alles geregeld en werkten hier vóór de coronatijd aan ons nieuwe bestaan. Mijn man werkte veertien uur per dag in een supermarkt, ik was administratief medewerkster bij een appartementencomplex en mijn dochter Thalia had een baan in een casino. We konden sparen voor een ticket om mijn oudste zoon Claudio (13) te laten overkomen. We waren blij en gelukkig. Hoe anders is het gelopen.”

[quads id=1]

Huis uit

Op een dag in april kwam de echtgenoot thuis met een vervelende hoest. “Hij voelde zich niet lekker, werd steeds zieker en opgenomen in het Wanica Ziekenhuis.” Dat was een grote schok, vooral voor hem. “Ik bleef zonder man en inkomsten achter in ons appartementje dat we voor 350 US dollar per maand huurden. Dat was heel veel geld, zeker met de huidige koers van SRD 15 voor een dollar.” Maar tijd om te treuren kreeg zij niet, want nog geen 48 uur later werd haar dochter Carmen in hetzelfde ziekenhuis met ernstige coronaverschijnselen opgenomen. Weer 48 uur later volgde dochter Thalia met diens zoon en als laatste moeder Martinez Angulo zelf.

[quads id=1]

“Binnen één week lagen we als gezin met zijn allen in het ziekenhuis.” Het enige positieve is volgens de vrouw dat zij allen in dezelfde inrichting lagen, niet ver van elkaar. Gelukkig hoefde geen van ons naar de Intensive Care, maar we waren behoorlijk ziek. Ik was er het slechtst aan toe”, verzucht zij. Na twee weken, nadat de andere gezinsleden uit het ziekenhuis waren ontslagen, mocht ook Martinez Angulo naar huis. Het coronavirus uitzieken mocht ze vijftien dagen in Residence Inn, een van de opvanglocaties voor Covid-19 positieven.

Stress

Er is veel stress. ” Toen we met zijn allen voldoende hersteld waren om huiswaarts te keren, kregen we de sleutel van ons appartementje niet meer. De huisbaas was bang, omdat we het coronavirus hadden gehad. We stonden met z’n allen op straat.”

Lees het volledige verhaal bij de bron De Ware Tijd geschreven door Arjen Stikvoort. Of lees hieronder de gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Lees ook: Video – ‘Ik lag op de intensive care van Wanica ziekenhuis’ – Ervaring van een besmette persoon in Suriname

Lees ook: ‘Ik lag in het ziekenhuis in Paramaribo’ – Ervaring van een ex-patiënt in Suriname

Lees ook: Franse ambassadeur Joly besmet met coronavirus in Suriname – Danielle Veira in quarantaine

Lees ook: Video gesprek met DC Yvonne Pinas vanuit RKZ ziekenhuis Paramaribo – Zij is ook besmet

Lees ook: Video gesprek met DC Jeroe vanuit isolatie hotel te Paramaribo – Hij is besmet en vertelt zelf zijn verhaal

Lees ook: Kolonel Jerry Slijngard ook positief getest – NCCR Suriname – video’s

Lees ook: Besmette vrouw krijgt baby in ’s Lands Hospitaal Paramaribo – video’s

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland