Video’s – Minister Ramadhin diep teleurgesteld in Cleopatra Jessurun

minister directeur Suriname
Video’s – Minister Amar Ramadhin is diep teleurgesteld in Cleopatra Jessurun. Ze nam ontslag vanwege een onwerkbare situatie met het nieuwe COVID-19 managementteam. Mevrouw Jessurun vindt ook dat de samenleving verkeerd is geïnformeerd door de minister.

[quads id=1]

De minister vindt het jammer dat dit soort onwaarheden worden verteld door de ex-directeur. Bekijk de video met zijn reactie. Wie spreekt nou de waarheid?

Het is wel jammer dat de mensen die wij, juist nu, zo hard nodig hebben elkaar op deze manier verwijten maken. We zitten midden in een pandemie en ondertussen blijft het aantal besmettingen flink groeien. Wie is nou de schuldige? Het oude team, het nieuwe team of ligt het allemaal aan onszelf?

[quads id=1]

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Te midden van de pandemie heeft Cleopatra Jessurun uit onvrede over de gang van zaken haar ontslagbrief ingediend bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Jessurun is er niet blij mee dat Ramadhin heeft aangegeven dat er geen protocollen zijn ontwikkeld voor aanpak van Covid-19. Zij vindt dat de samenleving verkeerd is geïnformeerd door de minister.

[quads id=1]

Jessurun zegt dat er protocollen zijn ontwikkeld voor de diverse sectoren en deze zijn ook ontvangen door de minister. “Als de minister de verschillende technische werkgroepen niet uitnodigt, en sommige mensen niet toelaat op het ministerie, ondanks mijn advies dat te doen, zal hij van veel niet op de hoogte zijn. Ondanks ik hem tijdens de transitie er steeds op wees dat er achter het Nationaal Covid Team nog anderen waren, die ook bezig waren met onder andere de sectorprotocollen, is door de arrogante houding van hem en zijn team, nooit de behoefte geweest voor een goede overdracht”, stelt Jessurun.

Op de eerste dag van Ramadhin op het ministerie gaf zij de bewindsman twee stapels aan documenten: een met de WHO-protocollen als bronvermelding en de andere met de door Surinaamse deskundigen uit de diverse sectoren opgestelde protocollen. Terwijl de besmettingen met het virus uit de hand lopen, heeft dit team onder leiding van crisismanager Marthelise Eersel besloten Jessurun volledig buiten spel te zetten. Volgens Jessurun had Eersel als oud-directeur van Volksgezondheid en leider van het team beter moeten weten.

[quads id=1]

Lees ook: Cleopatra Jessurun en Minouche Bromet stoppen ermee – Volksgezondheid en BOG Suriname

Jessurun kan zich niet voorstellen dat mensen gewoon aan de kant geschoven worden, terwijl ze een geweldige bijdrage kunnen leveren. Ze benadrukt dat in deze moeilijke tijd alle koppen bij elkaar gestoken moeten worden, ongeacht de politieke kleur en rancune.

Video’s van ABC online

Dit is de eerdere video. Waarin zowel de minister als mevrouw Jessurun ingaan o het ontslag. Bekijk hieronder de video met de reactie van de teleurgestelde minister.

[quads id=1]

Video – Minister Amar Ramadhin is diep teleurgesteld in Cleopatra Jessurun. Ze nam ontslag als directeur van Volksgezondheid. Ze zegt dat er een onwerkbare situatie is ontstaan op het ministerie tussen haar en het nieuwe COVID-19 managementteam. De minister zegt dat het een leugen is. Bekijk de video daarvan:

[quads id=1]

Lees meer in het volledige bericht op Starnieuws Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland