Lange school vakantie in Suriname – Nieuw school jaar start NIET in september – video

school Suriname Paramaribo open vakantie
We krijgen dus toch een extra lange vakantie!! De scholen in Suriname gaan namelijk NIET open in september. Dat is nu, vanwege de situatie waarin we verkeren, gewoon niet mogelijk.

Dus waarschijnlijk start het nieuwe schooljaar weer gewoon in oktober. Er zullen meer dingen veranderen volgende de minister. Bekijk het bericht voor meer informatie. Bekijk ook de video met de uitleg van de minister tijdens de openbare vergadering. Geef het door aan iedereen zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Wat lijkt jullie de beste oplossing?

Onderwijs Suriname
school Suriname Paramaribo open vakantie

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Nieuw schooljaar start niet meer in september. Het nieuwe schooljaar zal niet in september starten zoals eerder was aangekondigd, maar normaal in oktober. Minister Marie Levens van Onderwijs en Cultuur zegt dat er officiële bekendmakingen volgen wanneer alle betrokkenen, zoals ouders, leerkrachten, studenten, vakbonden, bushouders en het stafpersoneel op het ministerie, zijn geconsulteerd.

Uitzonderlijke situatie

“Het onderwijs bevindt zich midden in een uitzonderlijke situatie. We leven met protocollen op school en we maken gebruik van wettelijke regelingen om ons te helpen voort te gaan”, zegt Levens.

Er moet nog heel wat gebeuren voordat de schooldeuren in oktober weer opengaan”, zegt de bewindsvrouw. Ze noemt het weer rijden van de bussen, het volledig openstellen van het binnenlandse luchtruim en het aanscherpen van de veiligheidsprotocollen. Ook lesplannen en curricula moeten worden bijgesteld.

Niet elke dag school

Daarnaast moeten leerkrachten worden getraind in het minimaal gebruik van multimedia, schoolradio en televisie moeten verder ontwikkeld worden. Levens zegt dat er nog veel meer is. Zo zullen niet alle leerlingen zoals normaal elke dag in een lokaal kunnen zitten en zal niet elke leerling alle vijf dagen de school kunnen bezoeken. “Wij komen binnenkort uit met volledige duidelijkheid rekening houdende met de ernst van deze situatie”, aldus de bewindsvrouw.

Video’s

Bekijk hier de video van de openbare vergadering waarin de minister hierover vertelt. Bekijk vanaf 1 uur. 12 min en 37 seconden:

Bekijk hier een leuke video van de leukste school van Suriname:

Lees het volledige bericht bij de bron De Ware Tijd Suriname geschreven door Wilfred Leeuwin

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland