Man uit Nederland rijdt dief opzettelijk dood en krijgt geen straf – video

Nederland overleden
De man reed 2 keer met zijn auto opzettelijk over de dief. De dief wilde er vandoor gaan met een horloge van 30.000 euro. De man had het te koop aangeboden via internet.

[quads id=1]

De dochter van de rover zegt dat de man haar vader heeft vermoord. Bekijk het bericht voor de details. Is het echt moord of is het zelfverdediging? De rechter heeft besloten en de man krijgt geen straf.

Video – Karma is a b*ich. Dat zegt een buurtbewoner. Kijk naar de video

[quads id=1]

rechtbank in Nederland

De Stentor Nederland schreef het volgende: Man die overvaller in Arnhem expres doodreed, krijgt geen straf
Een 37-jarige man die drie jaar geleden op de Randweg in Arnhem een overvaller opzettelijk doodreed, krijgt daar geen straf voor. De rechtbank in Nederland oordeelde woensdag dat hij handelde uit zelfverdediging en in paniek was en moet worden ontslagen van rechtsvervolging.

Tot twee keer toe reed de destijds in Arnhem wonende ondernemer op de overvaller uit Den Bosch in. Het is niet duidelijk of het slachtoffer nog leefde toen hij een tweede keer werd aangereden.

Duur klokje

[quads id=1]

Rolex voor 30.000 euro aangeboden
Aanleiding voor de overvaller om naar Arnhem te komen, was de Rolex die de bewoner van de Limburgsingel op Marktplaats voor dertigduizend euro had aangeboden.

Een kennis van de bewoner die open deed, zag een vuurwapen en gooide de deur voor zijn neus dicht. De overvaller schoot een ruit aan diggelen. Eenmaal binnen loste hij opnieuw een schot. Hij volgde de naar de tuin vluchtende bewoner en zijn vrouw en schoot daar weer.

Kinderen in bed

[quads id=1]

De bewoner gooide zijn dure horloge en geld naar hem toe en klom met zijn vrouw over de schutting. Ze zagen een pizzakoerier die ze kenden en vluchtten in zijn bestelauto. Toen ze bedachten dat hun jonge kinderen nog in bed lagen, keerden ze om.

Bewoner reed op hem in

Op dat moment zagen ze de overvaller die zijn wapen richtte en weer op ze begon te schieten. In volle vaart reed de bewoner op hem in. Vervolgens keerde hij en reed hij hem nog een keer zonder te remmen aan.

Paniek

Op de zitting twee weken geleden zei de bewoner dat hij volledig in paniek was geweest. Hij meende dat de overvaller na de eerste aanrijding opnieuw zijn wapen op hem richtte.

Op camerabeelden die in de rechtszaal werden vertoond was te zien hoe hij doelgericht twee keer op de overvaller inreed. Ook was de paniek in de auto te horen. Zijn vrouw had 112 gebeld en bleef roepen dat haar kinderen in gevaar waren.

Zelfverdediging

[quads id=1]

Net als het Openbaar Ministerie komt de rechtbank tot de conclusie dat sprake was van zelfverdediging bij de eerste aanrijding. Het is maar de vraag of de overvaller doelbewust achter de bewoner aan zat of hem per toeval weer zag. Maar feit is dat hij op de auto heeft geschoten. De rechtbank ziet in dat de bewoner geen andere uitweg zag dan de overvaller aan te rijden om zichzelf en zijn vrouw in veiligheid te brengen.

Bij de tweede keer was er geen sprake meer van een noodsituatie. De overvaller was al uitgeschakeld. Hij lag al op zijn minst zwaar gewond in de berm. Maar, aldus de rechtbank, de situatie was zo heftig dat niet van de bewoner kon worden verwacht dat hij doorhad dat hij niet meer in gevaar was. Hij was niet meer in staat daar redelijk over na te denken. In dit geval was er sprake van het zogenoemde noodweer excess. Ook hierbij is de man ontslagen van rechtsvervolging.

Zaak is al oud

De rechtbank volgt met haar uitspraak het Openbaar Ministerie dat twee weken geleden al ontslag van rechtsvervolging eiste. De zaak is al oud. Het kostte veel tijd om de zaak te reconstrueren, aldus het OM. Aanvankelijk had het de indruk dat de bewoner, die inmiddels is verhuisd naar Huissen, de overvaller heeft opgewacht om hem doelbewust aan te rijden en de buit terug te pakken. Uiteindelijk was het daar niet meer van overtuigd.

[quads id=1]

Vader vermoord

De overvaller stond bekend als kruimeldief, die met diefstalletjes zijn drugsverslaving bekostigde. Het OM Nederland vermoedt dat hij de overval voor anderen heeft uitgevoerd. Zijn dochter verweet de bewoner op de zitting dat hij haar vader heeft vermoord.

Video:

Bron: De Stentor Nederland

Geschreven door Monique Bloeme
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland