Cleopatra Jessurun en Minouche Bromet stoppen ermee – Volksgezondheid en BOG Suriname

BOG Suriname
Misschien kunnen we beginnen met een big up voor deze twee dames: Ze hebben hun best voor ons gedaan toch? Directeur Volksgezondheid Cleopatra Jessurun en BOG  Suriname Directeur Minouche Bromet hebben ontslag genomen.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent hun besluit en geef het door aan belanghebbenden. Vinden jullie ook dat het oude covid-team moest blijven of is het inderdaad tijd voor vernieuwing?

Volksgezondheid Suriname

[quads id=1]

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: Bromet neemt ontslag als directeur BOG.  Minouche Bromet heeft dinsdag haar ontslag als directeur van het BOG ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid. Dit wordt door haar bevestigd tegenover de redactie van de Ware Tijd.

Gezondheidsredenen

“Ik heb vanwege gezondheidsredenen de functie ter beschikking gesteld”, zegt ze. Bromet geeft aan dat haar echtgenoot begin dit jaar ernstig ziek werd wat samen met de aanpak van de coronapandemie een zware wissel op haar eigen gezondheid heeft getrokken.

BOG Directeur

[quads id=1]

ministerie Suriname

De BOG-directeur moest zeer recentelijk gehospitaliseerd worden en de artsen hebben rust voorgeschreven. Bromet zegt na haar herstel vanuit een andere functie haar expertise beschikbaar te kunnen stellen. Zij werd op 2 december vorig jaar door het ministerie van Volksgezondheid aangesteld om het bureau te leiden. “Als je snel wil gaan, ga alleen. Als je ver wil komen, ga samen”, zei Bromet bij de kennismaking vorig jaar met het BOG-personeel.

Jessurun gaat ook weg

Ook op andere plaatsen in de publieke gezondheidszorg zoals het SZF en het ministerie zelf hebben de afgelopen dagen mutaties plaatsgevonden. Maandag heeft ook Cleopatra Jessurun als directeur van Volksgezondheid ontslag genomen. Naar verluidt zou er voor Jessurun een onwerkbare situatie zijn ontstaan op het ministerie tussen haar en het nieuwe COVID-19 managementteam.

[quads id=1]

BOG Suriname
Directeur Volksgezondheid Cleopatra Jessurun samen met BOG Directeur Minouche Bromet
Corona

[quads id=1]

Onder andere zou haar schriftelijk zijn meegedeeld dat zij met betrekking tot de aanpak van de coronapandemie geen informatie van het nieuwe team geleid door Marthelise Eersel zou ontvangen. Bromet en Jessurun waren nog voordat het coronavirus in Suriname opdook nauw betrokken bij het uit te stippelen beleid en daarna bij de aanpak van de COVID-19 nadat de ziekte in Suriname was opgedoken.

Bron: De ware Tijd Suriname

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland