Aantal besmettingen bijna verdubbeld in Nederland – DONDERDAG persconferentie!

besmettingen Nederland
‘Het gaat goed in Nederland!’ Dat is de reactie die we vaak te horen krijgen van menen die in Nederland wonen. Maar ondertussen blijft het aantal besmettingen stijgen. Terwijl er juist MINDER is getest.

P.s. Nee we zaaien geen paniek. Dit is gewoon de stand van zaken.

[quads id=1]

Het aantal besmetting is deze week bijna verdubbeld. Dat heet het RIVM zojuist gemeld. Veel mensen in Nederland zijn NIET bang voor een nieuwe golf aan besmettingen. Integendeel: Ze willen af van de coronamaatregelen. Maar is dat wel zo verstandig? Bekijk het bericht voor meer informatie.

Premier Rutte en minister de Jonge geven DONDERDAG een persconferentie. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Nu.nl schreef het volgende: Aantal nieuwe coronabesmettingen (2.588) bijna verdubbeld, minder getest.
2.588 personen in Nederland testten in de afgelopen week positief op het coronavirus, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Dat zijn er 1.259 meer dan de 1.329 positieve testuitslagen die vorige week zijn gemeld, terwijl er wel minder is getest.

De wekelijkse update in het kort

Aantal positieve tests is bijna verdubbeld, terwijl er bijna tienduizend minder testen zijn afgenomen. De bron van 70 procent van de besmettingsclusters is nog niet bekend. Met name in Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant is een toename van het aantal besmettingen te zien.

Van 30 procent is de bron van besmetting bekend

[quads id=1]

Bij 30 procent van de clusters is bekend waar de personen besmet zijn geraakt. “De bron van de meeste besmettingen is nog steeds te vinden in de thuissituatie, bij 52,8 procent van alle clusters”, aldus het RIVM. Andere besmettingen zijn het gevolg van contact met andere familieleden of vrienden.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven donderdag een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Deze begint om 19.00 uur. Geef het door aan belanghebbenden!

Mondkapjes plicht

In Amsterdam en Rotterdam geldt vanaf woensdag op drukke plekken een mondkapjesplicht. In de hoofdstad leidt overtreding tot een boete van 95 euro, zo maakte de gemeente dinsdag bekend.

[quads id=1]

In Rotterdam nam het aantal vastgestelde besmettingen in een week tijd toe met 448. Vorige week waren dat er nog 223. Amsterdam zag het aantal besmettingen in de afgelopen week met 265 stijgen. Dat waren er een week eerder 147.

[quads id=1]

Vooral in Rotterdam stijgt het aantal besmettingen enorm. kijk de video daarover:

Lees hier het volledige bericht op Nu.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland