14-jarige vluchteling maakt eind aan zijn leven – bang om uit Nederland gezet te worden

Nederland vluchteling
Een afschuwelijk bericht uit Nederland. Een familie uit Syrië zit in diepe rouw. Zoon Ali is er niet meer. Hij heeft een eind aan zijn leven gemaakt. De familie is al 9 jaar op de vlucht. Het gezin belandde in Nederland.

Ali wilde in Nederland blijven. Hij wilde later dokter worden. Maar de familie hoorde vorige week dat ze niet kunnen blijven. De 14-jarige Ali kon het slechte nieuws niet verkroppen. Hij maakte een eind aan zijn leven.

“We willen dit verhaal vertellen om te laten zien dat vluchtelingenkinderen zoals Ali geen veilige thuisplek hebben in Europa. En hij is lang niet de enige.”. Wat zou een gepaste oplossing zijn? Moet Nederland alle vluchtelingen dan maar accepteren?

leven vluchteling Nederland asiel
Ali. © Koen Verheijden
Niet verwerken

Een 14-jarige Syrische jongen heeft een eind aan zijn leven gemaakt in een asielzoekerscentrum in Nederland. Bij Gilze. “er knapte iets bij hem”. De jongen kon het gewoon niet verwerken dat ze niet meer in Nederland konden blijven. Zijn moeder vertelde de krant in Nederland dat hij helemaal niet meer wilde eten en praten.

Gezin van 8

Het gezin van 8 komt uit Syrië. En zijn 9 jaar geleden gevlucht. Ze reisden door verschillende landen. Het was af en toe onmenselijk en niet vol te houden voor het gezin.

eind leven vluchteling
De familie Ghezawi rouwt om hun overleden zoon en broer Ali (14). © Koen Verheijden

Ze moeten op straat slapen en hebben veel last van de politie in Spanje. Ze zijn uiteindelijk in Nederland beland. Maar omdat ze al verblijfsvergunning in Spanje hadden ( waar het leven vreselijk was) is het niet gelukt om een asiel aan te vragen in Nederland. Ze werden van het kastje naar de muur gestuurd. “Zijn droom om in Nederland te wonen en dokter te worden, viel in duigen. Het leven werd een nachtmerrie.”

Het gezin Ghezawi, en vooral Ali heeft het ontzettend moeilijk met de situatie. Ali kon het niet meer aan en maakte een eind aan het leven.

Lees het volledige bericht bij het Algemeen Dagblad en op Twitter

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl. (Nederland)
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

One thought on “14-jarige vluchteling maakt eind aan zijn leven – bang om uit Nederland gezet te worden

  1. Wat een rampzalige situatie, pijnlijk en leed voor altijd door mensen fout want als het systeem beter met elkaar verbonden was geeft je direct geen valse hoop aan zo een grote gezin.
    Vind dat Nederland nu allemaal een vergunning moet geven klaar.

Comments are closed.