1.329 nieuwe besmettingen in Nederland – Is Nederland coronamoe?

besmettingen Suriname
“Aantal besmettingen stijgt verder, maar Nederland feest vrolijk door”
Terwijl jongeren dit weekeinde op verschillende plekken in het land vrolijk feestjes vierden, blijft het aantal corona besmettingen oplopen.

[quads id=1]

Afgelopen week zijn 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Mensen zijn coronamoe. Is dat de reden dat mensen gewoon maar door feesten? Maakt het ze niets meer uit?

[quads id=1]

Besmettingen Nederland

RIVM: Update 22 juli t/m 28 juli 2020. Afgelopen week zijn er 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 342 meer dan het aantal meldingen van vorige week, 795 meer dan van die week daarvoor en 897 meer dan van die week daarvoor. Er zijn in de afgelopen week 23 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 4 meer dan vorige week.

Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 2 meer dan in de week er voor.

[quads id=1]

Het aantal nieuwe personen dat positief getest is in Nederland neemt verder toe. In de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst teststraten steeg het aantal afgenomen testen met bijna 23.000 in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen is met 1,0% gelijk gebleven aan een week eerder.

Illegale feesten

Het Parool schreef het volgende: Aantal besmettingen stijgt verder, maar Nederland feest vrolijk door. Terwijl jongeren dit weekeinde op verschillende plekken in het land vrolijk feestjes vierden, blijft het aantal coronabesmettingen oplopen. Zaterdag kwamen er 431 besmettingen bij. Zondag waren dat er nog eens 366. Dat zijn hogere aantallen dan op de dagen voor het weekend.

Ook dit weekeinde kwamen op veel plekken in het land mensen weer massaal samen. Daarbij werd niet altijd de voorgeschreven 1,5 meter afstand in acht genomen, bleek bijvoorbeeld bij een illegaal strandfeest in ‘s-Gravenzande. Daar maakte de politie zaterdagavond een einde aan een feest waar honderden jongeren op af waren gekomen.

[quads id=1]

In het West-Brabantse Hoogerheide werd een housefeest in een boerderij met zo’n 125 gasten stilgelegd, omdat bezoekers zich niet aan de regels hielden.

Vrijdagavond werd op een duinpan bij de Maasvlakte in Rotterdam ook een clandestiene houseparty gehouden en in Enschede verzamelden zich zaterdagavond honderden autoliefhebbers voor een spontane ‘carmeeting’.

Minder tests, meer besmettingen

[quads id=1]

Zaterdag meldde een woordvoerder van de Nederlandse GGD’s dat de testbereidheid van Nederlanders na een opleving weer gezakt is. Vrijdag belden bijna 15.000 mensen met de nationale testlijn, tegen 25.000 een week eerder. De GGD zou graag zien dat meer mensen bellen voor een test, zodat coronabrandhaarden kunnen worden geïsoleerd door patiënten in quarantaine te plaatsen.

Lees meer hierover in het Parool:

Bron: RIVM
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland