Video – familie viert feest met besmette persoon – Nu meer dan 1700 positieve testen in Suriname

besmettingen Suriname
Video – Gisteren werd een besmette persoon thuis opgehaald. Daar aangekomen vierden 100 man een ‘afscheidsfeest’ voor de zieke. Lieve mensen dit kan echt niet! De persoon is positief besmet. Dat betekent dat al die 100 man besmet kunnen raken. Begrijpen mensen wel wat dit betekent? Bekijk de video, van de zojuist gehouden persconferentie, waarin de minister en dr. Orie hierover vertellen. Dit is zorgwekkend!

[quads id=1]

De minister van volksgezondheid is blij met de mensen die zich houden aan de regels, maar zoals jullie zien zijn er helaas ook heel wat mensen die zich niet houden aan de regels.

Heftig hoor, het aantal besmettingen blijft groeien. De officiële Covid-19 teller is zojuist bijgewerkt. Het totaal staat nu op 1706 Gelukkig stijgt het aantal mensen dat genezen is ook. Bekijk het bericht voor alle andere officiële cijfers.

[quads id=1]

Gisteren is er weer een persconferentie gehouden. Niet iedereen was daarvan op de hoogte. U kunt hem hier alsnog bekijken. Geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Besmettingen Suriname

Het totaal aantal mensen in Suriname dat positief getest is staat nu op 1706 Dat is zojuist zichtbaar geworden op de officiële corona teller. Er zijn op dit moment 557 mensen ziek. 11 zijn nu wel opgenomen op de ICU afdeling. Hun toestand is kritiek, ze hebben dus extra zorg nodig.

[quads id=1]

Samenleving van Suriname

Minister Ramadhin roept samenleving op maatregelen te respecteren

De maatregelen die getroffen zijn door de regering zijn er om ademruimte te bieden aan het gezondheidssysteem zodat personen die getroffen worden door dit virus, de beste zorg krijgen. Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de persconferentie van het Outbreak Managementteam. De bewindsman benadrukte dat de maatregelen, die opgenomen zijn in een presidentieel besluit, opgevolgd dienen te worden door de samenleving.

[quads id=1]

Protocollen afwerken

Volgens de minister wordt het een probleem wanneer Suriname het punt nadert dat de beste zorg niet gegarandeerd is omdat het zorgsysteem overbelast is. Ofschoon het gros van de samenleving de maatregelen in acht neemt merkt de bewindsman op dat er grote groepen zijn die geen acht slaan op de instructies. Geconstateerd wordt dat het nog te druk is op straat en nog veel mensen rondhangen. Om de gemeenschap verder te beschermen kondigde de minister het ontwikkelen van protocollen en het opvoeren van de communicatie aan. De protocollen, niet te verwarren met tips, zullen dienen als leidraad om het leven van de burger veilig te maken. Er wordt hard gewerkt om deze protocollen gauw af te hebben. Deze worden verdeeld in twee hoofdgroepen te weten de zorg- en de niet zorgsector.

[quads id=1]

Ziekenhuis vol

Via communicatie zal het bewustzijn bij de totale gemeenschap worden opgeschroefd. Het zal een ieders verantwoordelijkheid zijn om het aantal besmettingen terug te dringen, zei minister Ramadhin. Hij benadrukt dat Suriname tegen zijn opname capaciteit aan zit. Bij het Wanica Regionaal Ziekenhuis is een tent opgezet die opvang aan 100 COVID patienten biedt. De komende week zal gesproken worden met de directies van het ziekenhuis om na te gaan op welke wijze de opvangcapaciteit op een verantwoorde manier kan worden opgevoerd.

Video

Vandaag is er weer een persconferentie gehouden. Bekijk de video daarvan:

[quads id=1]

Bron: Covid-19 Suriname officiële website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

23 thoughts on “Video – familie viert feest met besmette persoon – Nu meer dan 1700 positieve testen in Suriname

 1. Waarom snappen mensen niet dat een handdruk,een brasa,samen zijn de virus al kan overbrengen, hoesten en niezen dito, of denken ze dat 1persoon is besmet dus gebeurt de rest niets, mensen hun hoofden zijn hard wanneer gaan ze leren dat hun gedrag bepaald hoelang deze virus gaat duren.De regering moet met harde regels nu gaan optreden, fikse boete uitdelen
  geen mondkapje op ook beboeten.

 2. Sorry maar ik blijf het zeggen. Suriname heeft de domste inwoners ooit. . Sari met ze. Wan pinda sref koni moro ding.

  Zulke gasten gewoon laten creperen als ze ziek worden.
  Helaas krijg je dan who en andere mensen rechten organisaties op je dak.
  Maar ba soekoe ba feni ba tjari . Helaas tot last van anderen, verplegend personeel en onnodig ziekenhuizen bezetten maar daar denken ze niet aan. Die egoïsten .

  1. What is to be will be,the Suriname people is too blind to see. Its have take them Ten years to stop thinking backwords?ra

 3. Ik vind het te betreuren dat mijn landgenoten reageren alsof ze geen hersenen hebben. De totale lockdown is ook geen oplossing. Simpel omdat je zoveel regels kunt maken, maar dan zul je meer controle mogelijkheden moeten mobiliseren. Mensen moeten het in hun zak voelen. Want een totale lockdown betekend een strop voor velen die nu al moeite hebben het hoofd boven water te houden. Geef flinke boetes let op hoe gauw ze het gaan begrijpen

  1. Onzin..
   Boetes is onzinnig en niet nodig..leidt tot nog meer corruptie..verballisanten..lees boeven..die Het geld in eigen zal steken..
   Zo gaat het daar..
   Gewoon stokslagen..net als in India.. aan de schandpaal nagelen..

 4. Het is verschrikkelijk dat sommige mensen totaal niet luisteren of ze zijn doof of begrijpen de situatie niet.
  Hoe dom kun je zijn of je eigen leven en die van anderen gevaar te brengen. Het is bekend dat er in ons land teveel analfabeten zijn en niets van de informatie begrijpen. Dat deze mensen zich volwassenen noemen plaats ik grote vraagtekens bij. Zal het gedrag te maken hebben met een chronisch gebrek aan de juiste hersencellen of is hebben ze modder in hun kop. Onbegrijpelijk.

  1. Nee..Lucinda,
   Modder is het niet..dat heeft zelfs een krab niet..
   Ze zouden immers “hersenloos” ..lees (hersen)dood zijn..
   Ze zijn gewoon geflipt..gestoord..eigenwijs; ze denken met hun verziekte hersencellen dat ze het altijd beter weten..
   Daarom gaat het alleen maar bergafwaarts..met zulk een volk..nog erger is dat ze zich laten leiden door iemand die niet eens de lagere school heeft afgemaakt..
   Die is tot 4e-5e klas gegaan.. en is nu vice president;
   Een kennis zei.. mijn kind is afgestudeerd vd universiteit..heeft geen werk maar iemand die niet eens heeft geleuterd is vice president..

 5. Volgens mijn inzien, na dat ik alles zie gebeuren in mijn omgeving en andere omgevingen. Huwelijken gaan gewoon door. Mensen zijn aan het chillen. Mensen lopen zonder mond-en neuskap. In een auto zitten een aantal mensen. Auto’s rijden gewoon langs tussen 21:00u en 5:00u. Voor velen betekent de Covid niks. Ze zijn hardhorend. Ik vind doe maar een total lockdown. Gewoon alles lam. Geef de mensen de ruimte om boodschappen te doen. En daarna thuis blijven. En je kan geen totale lockdown doen en dan is er geen controle. Dus laat de politie harder aanpakken en veel rijden. Als het zo door blijft gaan dan wordt hier ook de situatie van Brazilië

 6. Covid team kon worden aangevuld maar waarom de mensen verwijderen die het heel goed uitlegden.

 7. Strenge sancties en gevangenisstraffen de mens is hardhorend de Tequilla party gaat nu wel door 🏃🏃👍🏼😂😂😂🙃🙃😠😠😠🙈🙈😎😎😎

  1. Lekker laten dood gaan..
   Ze houden meer vh virus dan zichzelf..
   Zijn het leven niet waardig.. heulen met de vijand is verraad.. is dodelijk.. dát gerechtvaardigd de doodstraf.. amAls ze op de ic belanden..beseffen ze het nog niet..dan zijn ze te ziek..
   Pas als ze uit coma ontwaken krijgen ze plots weer hun hersenfunctie terug.. dan gaan ze op eens anders praten..
   Maar het had ook anders kunnen aflopen..

 8. Het is nog niet duidelijk voor het volk dat de besmetting ook via de LUCHT gaat. Men zegt wel dat je niet in gesloten ruimte’s met meerdere personen moet zijn. Maar waarom je dat niet moet doen, wordt niet uitgelegd.
  Besmetting kan plaatsvinden;
  1.Via hoesten, niezen, praten, zingen,: dat zijn de grotere druppels, vandaar de 1,5 m afstand
  2.Via contact: iets aanraken dat besmet zou zijn en dan je handen naar je ogen, neus, mond
  3.VIA DE LUCHT, DIT ZIJN DE KLEINERE DEELTJES DIE BLIJVEN ZWEVEN IN DE LUCHT EN NOG VEEL VERDER DAN 1,5 M JE KUNNEN BEREIKEN. VANDAAR DE MONDKAPJES EN NIET IN GESLOTEN RUIMTE MET MEER MENSEN.
  MAAR LET OP: DE MONDKAPJES MOETEN GOED AANSLUITEN OP HET GEZICHT, ANDERS WEINIG ZIN, TE VEEL LEKKAGE.

  1. Mooi lijstje CARLA,
   maar bedenk.. een iq van cero blijft cero..
   Deze gasten nemen niet eens de tijd om te ĺuisteren laat staan te lezen..zelfs voorkauwen en slikken is hen teveel..
   Feesten..drinken..stoer doenerij e.d.. dát is hun leven..
   Laat ze het vooral blijven doen..hun straf is al bekend..
   Bedenk.. een roker kijkt niet naar een antiRook programma.. daarom hebben al die teksten en foto’s op een pakje sigaretten geen enkele nut..

 9. Mensen luisteren niet gisteravond nog kwam mijn man van het werk rond 1u inde ochtend de stad en alle hoeken zag u ng mense aan het chillen drukte van mijn kant uit denk ik eerder dat er weer een totale lockdown moet komen en de politie moet nu ook optreden want dit is niet meer te doen zo!!!!

  1. Achja..waar maak jij je druk om..
   Als die gasten dood willen..laat ze dat maar vooral Lekker doen..
   Aĺs jij maar zorgt dat je veilig uit hun buurt blijft..
   Ze denken wrs..hoe meer zielen ..hoe meer vreugd..
   Tja..Ook in de “hemel” ..lees hel
   Nu geldt helaas.. hoe minder zielen..hoe meer veiligheid..
   Daarom zijn boetes gemeen straf.. hun straf is C19 .

Comments are closed.