Opgelet! Mondkapjes verplicht in bepaalde plaatsen in Nederland – video’s

mondkap Nederland
Het aantal besmettingen in Nederland is aan het stijgen. Daarom zijn de corona maatregelen aangescherpt! Wel of geen mondkapje? Deze vraag zorgde voor felle discussies op social media. Maar ook in het kabinet. Uiteindelijk is besloten dat er GEEN landelijke plicht komt.

[quads id=1]

Steden mochten het zelf beslissen, en dat is gebeurd. Amsterdam en Rotterdam hebben besloten dat mondkapjes wel verplicht worden in delen van de stad. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn. Bekijk de video’s erover. Zijn jullie het ermee eens of vinden jullie het niet nodig?

[quads id=1]

Mondkapje in Nederland

Amsterdam en Rotterdam gaan het gebruik van een mondkapje vanaf woensdag 5 augustus verplichten op drukke plekken, maken de gemeenten donderdagmiddag bekend. De maatregel geldt voor iedereen van dertien jaar en ouder.

De mondkapjesplicht gaat niet ten koste van de huidige coronamaatregelen, zoals de anderhalvemeterregel, maar is een aanvulling. De verplichting maakt deel uit van een experiment waarin wordt uitgezocht hoe het gebruik van een mondkapje het gedrag van mensen beïnvloedt.

[quads id=1]

Vanaf woensdag

In de gebieden waar de mondkapjesplicht gaat gelden, worden woensdag mondkapjes uitgedeeld. Wie zich niet aan de maatregel houdt, wordt daarop aangesproken en kan een boete krijgen of het verzoek krijgen om het gebied te verlaten.

[quads id=1]

De gemeente Den Haag heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat in de regio Haaglanden een mondkapjesplicht vooralsnog niet wordt ingevoerd.

Mondkapje verplicht op Wallen en Coolsingel

In Amsterdam wordt het dragen van een mondkapje vanaf 5 augustus verplicht in het Wallengebied, de winkelstraten Kalverstraat en Nieuwendijk en op de markten op Plein ’40-’45 en de Albert Cuypstraat.

[quads id=1]

In Rotterdam geldt dat voor de winkelgebieden in het centrum (Lijnbaan, Meent, Nieuwe Binnenweg en Coolsingel) en de markten op het Visserijplein, Afrikaanderplein en de Binnenrotte.

Video’s

[quads id=1]

Bekijk hier het overleg erover:

Bekijk het volledige bericht op NU.nl voor meer informatie.
https://www.nu.nl/coronavirus/6067700/mondkapje-vanaf-5-augustus-verplicht-in-delen-van-amsterdam-en-rotterdam.html
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland