Advocaten van Suriname in quarantaine na besmetting – video’s

besmettingen Suriname
Twee leden van de Parketwacht Suriname zijn vorige week positief getest op het coronavirus. Mensen die in nauw contact met hen zijn geweest moeten direct in quarantaine. Ook is vernomen dat een besmette persoon geen mondkap ophad. Dat maakt de kans op besmetting groter.

[quads id=1]

Na contact onderzoek is gebleken dat ze met 18 advocaten nauw contact hebben gehad. Alle 18 moeten direct in quarantaine. De toegang tot zowel de straf- als de civiele zittingen is hen ontzegd. Ook andere personeelsleden zijn in direct contact met hen geweest. Bekijk het bericht voor meer informatie daarover. Kijk ook naar de video’s omtrent de besmettingen. Kunnen de zittingen nu wel normaal doorgaan? Verdachten worden nu telefonisch verhoord.

[quads id=1]

Besmettingen Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Achttien advocaten, onder wie Irvin Kanhai, moeten voor twee weken in thuisquarantaine. Ze zijn vorige week namelijk in nauw contact geweest met twee leden van de Parketwacht, die vrijdag positief zijn getest met Covid-19.

[quads id=1]

Contactonderzoek

Ook bij het personeel van het Hof van Justitie zijn personen geïdentificeerd, die zich moeten afzonderen omdat ze in contact zijn gekomen met de twee besmette personen.

De strafzittingen vinden ondanks deze situatie normaal voortgang, maar het verhoren van verdachten door de rechter gebeurt uitsluitend telefonisch.

Deken

[quads id=1]

Samantha Gadjradj, deken van de Orde van Advocaten, bevestigt tegenover de Ware Tijd dat deze collega’s de toegang tot zowel de straf- als de civiele zittingen is ontzegd. Volgens haar is op camerabeelden te zien dat één van de positief geteste parketwachters zonder een mondkapje aanwezig was.

Sommige advocaten hebben ook hun mondkapje afgezet toen ze in het gebouw waren. “BOG gaat contact met de advocaten opnemen en we hopen van harte dat niemand uit deze groep besmet is”, zegt de deken.

Bekijk de video’s over de besmetting

[quads id=1]

Lees meer

Lees hier het volledige bericht op de Ware Tijd Online geschreven door Jason Pinas

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland