Een klacht over de bank in Suriname – Waar is mijn geld?

bank Suriname
Wat doe je als je weken terug geld hebt overgemaakt via de ene bank naar een andere bank, maar het geld komt niet aan? Ja, dan maak je contact met beide banken in Suriname. Maar wat doe je als je niet verder geholpen wordt? Dan stel je je vraag via FamilieNieuws aan de gemeenschap

[quads id=1]

Het geld is nergens te bekennen. Niet op de ene rekening en ook niet op de andere rekening. Hoe kan dat? Het geld kan toch niet zomaar verdwenen zijn? Is dit normaal? Of moet de klant hier werk van maken? Lees de binnengekomen klacht. Wat is jullie advies aan de klant? Geef het bericht door aan anderen, wellicht bereikt het de juiste mensen zodat het geld snel gestort kan worden. Want de mensen beginnen gefrustreerd te raken en dat is toch niet de bedoeling? Straks loopt het uit de hand.

[quads id=1]

Banken in Suriname

Beste FamilieNieuws,
Ik hoop van harte dat ik op deze manier geholpen word. Ik zit namelijk met een probleem buiten mijn schuld om. Begin juli 2020 is er geld overgemaakt van mijn rekening bij de De Surinaamsche bank naar de begunstigde van de Finabank.

Niet ontvangen

De persoon van de Finabank heeft het bedrag tot nu toe niet ontvangen!! Het is echt heen en weer lopen en bellen. Echter zonder resultaat. We zijn 2 keren persoonlijk langs geweest bij de Surinaamsche bank en die schuift het weer naar de Finabank. Hetzelfde maakt de begunstigde mee bij de Finabank.

[quads id=1]

Wij zijn de dupe

Dat geld is wel afgetrokken van onze rekening en de gegevens kloppen. Wat is het probleem? Kunnen die 2 banken niet met elkaar samenwerken? Is er misschien een conflict ofzo gaande tussen ze? De cliënten worden de dupe.

We hebben ook gemaild naar de Surinaamsche bank, nooit een response gehad. Gaat men nu op deze manier om met ons geld? Wat zijn onze belangen? Zeer teleurstellend.

Girale overmakingen

[quads id=1]

Weet u, de banken verplichten en stimuleren girale overmakingen, maar kijk nu wat er gebeurt. Dat blijkt nu hieruit. Ik lees zoveel klachten over banken in de comments op Facebook, lappen ze echt alle kritiek aan hun laars?

Problemen
bank Suriname
Voorbeeldfoto van businessamlive.com

Weet u, we komen nu in de problemen door dit. Degene die het geld moet ontvangen is nu helemaal niet blij. Hij wacht op zijn geld. We krijgen hem steeds op ons dak. Hij wordt boos. En dat snappen we ook. Mensen hebben hun geld nodig. Er is keihard voor gewerkt. Het leven is hard geworden.

Via de media

[quads id=1]

Misschien kan de bank directeur ons helpen hoor want dit kan niet. We zijn echt aan het stressen. We proberen het nu op deze manier via de media. Misschien wordt er dan wel naar ons geluisterd.

Mijn vraag is ook aan de gemeenschap. Is dit normaal? Hebben jullie dit probleem ook? De persoon wacht nu al langer dan 3 weken op zijn geld. Ik weet niet waar het is. Weten jullie misschien hoe ik dit kan oplossen? Dat geld kan toch niet zomaar ineens verdwenen zijn?

Kunnen jullie het aub oplossen?

[quads id=1]

Beste Surinaamsche bank en de Finabank. Kunnen jullie mijn probleem oplossen?
Groeten,
Van een klant

Disclaimer: Let op dit is het verhaal van een klant van de bank uit Suriname.  Dit is zijn eigen persoonlijke ervaring. En niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om ook hun deel van het verhaal te delen.

Lees ook de gerelateerde berichten hieronder:

Wanhopige familie van overleden Shaquille Pigot wil de waarheid weten (video’s) – verkeer Paramaribo

Problemen bij de Esther Stichting Paramaribo – personeel dreigt werk neer te leggen (video’s)

Hartverscheurende video over een vader uit Suriname en zijn 3 minderjarige zoontjes (video)

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

5 thoughts on “Een klacht over de bank in Suriname – Waar is mijn geld?

 1. Een bank moet een vergunning hebben en behouden. Je zou even moeten weten waar en daar ook je klacht indienen. Tevens zou de minister van financiële zaken ook wat druk kunnen uitoefenen of de vergunning intrekken. Ik leef met je mee en wens je veel sterkte. Urnie

 2. Voor ern bankafschrift vragen ze nu 25 srd, je ktijgt ze niet meer,wat doet de consumentenbond eraan
  Service is erniet en niemand aanspreekbaar bij klachten

  1. I love su

   Su moet smeken ned om te helpen waarom een dom volk in een dorp onafhankelijk genomen , sranang pupil smeken jullie die bekrass.

 3. Het kan zijn dat de medewerker van de bank heeft dat geld ontvangen zonder dat jij het weet. Ik heb altijd gezegd in sur is vanaf de lage ambt tot de hoogste ambt corrupt.u heeft alle bewijsstukken en ik zou naar de hoofd van de afdeling ermee gaan en de situatie voorleggen. En dreigen dat als het binnen korte tijd dit niet in orde komt zal je naar de media toe stappen en aangifte doen van oplichting.

 4. DSB
  De bank die niet betaald
  Onbeschoft personeel
  Klantvriendelijkheid cursus hebben ze nodig
  Was ook daar maar ben nu gelukkig bij een bank die met je meedenkt en helpt
  Hakrinbank

Comments are closed.