15 woningen getroffen door rukwinden in Nickerie Suriname – DC ontvangt SRD 46.500 – video’s

rukwinden Nickerie
Veel mensen waren bang. Het was angstig voor de mensen die het van dichtbij meegemaakt hebben. Suriname is niet bespaard van natuurrampen. Maar hoe bouw je jezelf weer op na zo een ramp? Zijn er hier geen potjes voor in Suriname?

[quads id=1]

Hevige rukwinden hadden enorme schade aangericht in Nickerie. 15 gezinnen zijn erg getroffen. De rukwinden hebben enorme schade achtergelaten.

Er is een geldinzamelingsactie gehouden en de DC Nisa Kurban-Baboe heeft SRD 46.500 in ontvangst genomen. Wat een geweldig initiatief. Samen staan we sterk. Dat blijkt maar weer. Bekijk het bericht, de foto’s en (privé) video’s van de rukwinden en de schade voor meer informatie. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Nickerie Suriname

Suriname Times schreef het volgende: Geldinzamelingsactie voor slachtoffers rukwinden brengt SRD 46.500 op. Districtscommissaris Nisa Kurban-Baboe van Nickerie heeft maandagmiddag op haar werkkamer een bedrag groot SRD 46.500 in ontvangst genomen.

Geldinzamelingsactie

[quads id=1]

Het in ontvangst genomen bedrag is de opbrengst van de geldinzamelingsactie die gehouden is voor de zwaarst getroffenen van de rukwinden twee weken geleden. De geldinzamelingsactie is gehouden op initiatief van de volksvertegenwoordigers van Nickerie op de verschillende niveau’s (assembleelid, districts- en ressortraden) nadat bekend werd dat het commissariaat niet in staat was hulp te bieden aan de mensen die aanzienlijke schade geleden hebben aan hun woning door de natuurramp.

15 woningen

De geldinzameling is gehouden nadat toestemming was verleend door de burgermoeder aan de initiatiefnemers. Kurban-Baboe zegt aan de krant dat ongeveer vijftien woningen zijn getroffen in vier van de vijf ressorten. Ze geeft aan dat het district niet over een noodfonds beschikt waaruit geput zou kunnen worden wanneer schade aan bezittingen van burgers is aangericht door natuurrampen.

[quads id=1]

Aangezien het Districtsfonds niet over de middelen beschikt zou het niet lukken om eenieder die schade geleden heeft te helpen

Foto’s en video’s

Bekijk en luister de video’s en foto’s over de ramp:

Meneer Mones neemt een kijkje bij 1 van de slachtoffers:

[quads id=1]

Bron: Times Suriname
Lees ook GFC Nieuws hierover

Geschreven door TATJANA MUSKIET
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland