Maatregelen worden verscherpt – Video – minister bezoekt Wanica ziekenhuis Suriname

ziekenhuis Suriname
“Een zorgwekkende situatie”. Dat zijn de woorden van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij bezocht het Regionaal ‘corona’ ziekenhuis te Wanica Suriname

[quads id=1]

Het ziekenhuis dat speciaal dient voor de corona patiënten in ons land begint vol te raken. Er zijn namelijk nog maar vijftig plaatsen ter beschikking. De situatie is dreigend

Video’s – Vandaag worden er belangrijke besluiten genomen. De maatregelen zullen vermoedelijk verscherpt worden! Is er een nieuw covid-team? Luister naar een gesprek van de minister met de radio. Geef het door aan belanghebbenden. Bekijk ook de video van de minister in het ziekenhuis en luister ook naar het management voor de huidige updates wat betreft de patiënten. 26 mensen lagen op de IC en 9 daarvan zijn helaas overleden.

[quads id=1]

Besmettingen Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Minister Volksgezondheid: ‘Dreigende coronasituatie’. De huidige Covid-19-situatie in Suriname noemt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid “dreigend”. In regeringsverband is afgesproken dat de maatregelen zullen worden verscherpt. Er zal ook strenger worden gelet op de naleving van de regels. Dat zei de bewindsman donderdag na een rondleiding in het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Verscherping maatregelen

[quads id=1]

“Verscherping van maatregelen is niet om angst in te boezemen en niet bedoeld om u onaangenaam te zijn of te beperken in uw vrijheid, maar bedoeld om het werk in het ziekenhuis normaal te laten verlopen”, aldus Ramadhin. De minister zei dat de overheid er alles aandoet om de keten van verspreiding te vertragen om te voorkomen dat de capaciteit in het ziekenhuis onder druk komt.

50 plaatsen

De bewindsman maakt zich zorgen. Immers, er zijn nog slechts vijftig plaatsen ter beschikking in het Regionaal Ziekenhuis Wanica in Suriname. “Het is zorgwekkend. Voor mij betekent het werk aan de winkel. Wij moeten de capaciteit vergroten en de druk op het ziekenhuis ontlasten.”

[quads id=1]

“Als wij niets doen en ons gedrag niet veranderen zullen wij ook besmet raken. Uw gedrag en het naleven van de maatregelen zullen het risico dat u Covid-19 oploopt verminderen.” Aldus de minister.

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Is er een nieuw Covidteam? Luister naar een vraaggesprek met de minister en radio Stanvaste:

Lees het volledige bericht bij de bron De Ware Tijd Suriname geschreven door Naomi Hoever

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland