Opgelet: Morgen spoedoverleg omtrent nieuwe veiligheidsmaatregelen Suriname – video’s

regering Suriname
Wat doet het nieuwe covid team eigenlijk? Is er nog wel een avondklok? Veel gestelde vragen uit de samenleving.

Het stijgende aantal besmettingen in Paramaribo, Wanica en het oosten van Suriname is zorgwekkend. De situatie op de goudvelden ziet er ook niet goed uit. De regering gaat morgen een besluit nemen over de verdere aanpak. De maatregelen van de vorige regering zijn tot dan van kracht. Geef het door aan iedereen!

[quads id=1]

Video – Vice president Brunswijk is nauw betrokken bij de nieuwe aanpak en zal een deel van het team coördineren. Bekijk de video met de aankondiging. Zijn de maatregelen die we nu hebben goed of moet het anders? Wat voor tips hebben jullie voor de nieuwe regering? Misschien kunnen ze het overwegen tijdens het overleg.

[quads id=1]

Regering Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Regering neemt vrijdag besluiten over verdere COVID 19 aanpak. Omdat de regering de aanpak van het COVID 19 vraagstuk zeer belangrijk acht, zullen er op vrijdag 24 juli tijdens een spoedbijeenkomst, verdere besluiten genomen worden.

Deze maatregelen moeten erin resulteren, dat de aanpak van deze kwestie beter gemanaged wordt. Op woensdag 22 juli 2020 heeft vice president Ronnie Brunswijk na de vergadering van de Raad van Ministers een persconferentie gehouden en de samenleving geïnformeerd over hetgeen tijdens de vergadering is besproken.

[quads id=1]

Ministerie van volksgezondheid

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei in zijn uiteenzetting, dat de regering de eerdergenoemde kwestie zeer serieus neemt. Er zijn enkele uitdagingen bij de aanpak van deze problematiek. Zo liet minister Ramadhin weten dat Suriname tegen zijn isolatie-, quarantaine capaciteit aanloopt.

Verder is er ook een dreigende epidemie in met name Paramaribo en delen van Wanica. Ook het oosten baart de regering veel zorgen, zei de minister. De situatie op de goudvelden geven ook geen rooskleurig beeld. De maatregelen zoals door de vorige regering waren aangekondigd blijven vooralsnog van kracht.

[quads id=1]

Aanpassen

Wel zal volgens de Volksgezondheidsminister de organisatiestructuur met betrekking tot de aanpak van dit vraagstuk, enigszins te wijzigen. Wat goed is wordt behouden en wat anders moet zal ook aangepast worden. De nieuwe organisatiestructuur zal bestaan uit twee grote groepen te weten op beleidsmatig – en uitvoerend niveau.

Het team op beleidsmatig niveau wordt gecoördineerd door vice president Brunswijk bijgestaan door de ministers van Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, Regionale Ontwikkeling en Sport, en het Directoraat Nationale Veiligheid.

VP Brunswijk

Vanuit het niveau van de vicepresident wordt de coördinatie gedelegeerd naar de minister van Volksgezondheid die de beschikking heeft over een taskforce. Deze taskforce richt zich op vier grote pijlers te weten veiligheid, het medische gedeelte, economie en maatschappij en communicatie. De communicatie zal voornamelijk gericht zijn op bewustzijnsverhoging en gedragsverandering bij de burgers. Minister Ramadhin zegt dat de situatie vooralsnog onder controle is maar is er snelle ingrijpen nodig om COVID 19 beheersbaar te houden

[quads id=1]

Video’s

Bekijk hier een video van een persconferentie welke gisteren is gehouden. Kijk vanaf minuut 8.03

Bekijk hier de volledige vergadering:

[quads id=1]

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

One thought on “Opgelet: Morgen spoedoverleg omtrent nieuwe veiligheidsmaatregelen Suriname – video’s

  1. Waarom hft VP geen mond/neus bedekking op???
    Hy wordt bekritiseerd als de schuldige om mensen uit fr.guyana te halen om te stemmen… hy is ook slachtoffer geweest… en nog het voorbeeld figuur!! Verbeter de wereld maar begin 1st by je zelf… zet je kapotje op, overal waar je bent of gaat!!!

Comments are closed.