Plaats geen ‘hersenloze en domme berichten’ over de temperature gun – video NII Suriname

NII Suriname
Infectioloog Stephen Vreden had gisteren een duidelijk bericht voor de mensen die ‘hersenloze en domme berichten’ op social media plaatsen over de, zogenaamd gevaarlijke, temperature gun!

[quads id=1]

Het opmetingsapparaat is volkomen veilig in gebruik. Door dit soort berichten te verspreiden maak je mensen onnodig ongerust en het heeft allerlei nare consequenties.” Bekijk de video van Dr Vreden en bekijk ook wat filmpjes over het gebruik van de temperature gun. Twijfelt u aan iets? U kunt altijd zelf onderzoek doen. Dat is het beste. Youtube is elke minuut van de dag beschikbaar

[quads id=1]

Gezondheid Suriname

NII Suriname schreef het volgende: ‘Temperature guns’ veilig voor gebruik. De afgelopen dagen zijn berichten verschenen op vooral social media dat de zogenoemde temperature guns een risico zijn voor onze gezondheid.

Tijdens de Covid-19 persconferentie gaf dokter Stephen Vreden te kennen dat dit temperatuur opmetingsapparaat compleet veilig is in gebruik. “Ik vind het ontzettend jammer dat deze berichten rondgestuurd worden. Je maakt mensen onnodig ongerust.

Internet

[quads id=1]

Iedereen heeft toegang tot internet en als je niet weet hoe zo een temperature gun werkt, kun je dat gemakkelijk opzoeken op het internet.” Volgens dokter Vreden is het ongehoord om te suggereren dat deze apparaten gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

De temperature gun zendt geen stralen naar het lichaam, het vangt slechts de warmtestraling vanuit het lichaam op. Vanuit die gun gaan er dus helemaal geen stralen naar het lichaam toe. “Maar van ons lichaam naar de gun. Het doet dus niets met ons gezondheidssysteem”, stelde hij de samenleving gerust.

[quads id=1]

Ook werd gesuggereerd dat het opmeten van de temperatuur bij de pols veiliger zou zijn. Ook dat zou volgens dokter Vreden niet op waarheid berusten. De pols is veel verder van het centraal lichaam, waardoor het minder betrouwbaar is om de temperatuur op die plek van het lichaam te meten. “Laat de temperatuur dus gerust meten aan het hoofd, het voorhoofd of de nek. Dat is perfect veilig.”

Video

Bekijk hier de video kijk vanaf minuut 24:11:

[quads id=1]

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland