Mijn reactie op ‘wallet’ piramide spel in Suriname

wallet Suriname
Hallo FamilieNieuws. Mijn naam is Sandra. Ik heb jullie bericht gelezen op de website. De politie waarschuwing omtrent het zogenaamde piramide spel ‘Wallet’. Het is heel populair in Suriname.

Ik heb er ervaring mee en ik wil bij deze iedereen mijn kant van het verhaal vertellen. Misschien gaan jullie het niet willen plaatsen. Ik hoop van wel. Mensen hebben namelijk ook recht op andere en juiste info. Daarna mag uiteraard een ieder zelf beslissen wat ze willen denken.Negatief of positief.

Het verhaal van Sandra:

JUISTE INFO OVER WALLET!!! (volgens Sandra)

Ik ben het niet eens met het bericht dat gedeeld wordt op Facebook. Ik vraag me af waarom mensen leugens verspreiden. En zeggen dat het een scam is. Een ieder ontvangt zijn geld. Het is geen scam en ook geen oplichterij. Daar hebben we heel veel bewijzen voor.

Ik vraag me af of de mensen die zo negatief praten, wel bewijzen hebben dat het een scam is? Zijn ze met bewijzen naar de politie gegaan?

Kasgeld uit Europa

We kennen al jaren het ‘kasgeld’ principe in Suriname. Wallet is een Europees Kasgeld systeem. Iemand uit Frans-Guyana heeft het over gebracht naar Suriname en de groep is zich aan het uitbreiden

Klachten

Ik heb nooit gehoord dat het een scam is en dat men is belazerd. Wat wel kan gebeuren, is dat het soms misgaat. Maar niet op de manier waarop het lijkt in het bericht van de politie.

Soms willen mensen hun geld terug omdat ze ongeduldig zijn en dat kan niet. Als je je eenmaal hebt ingeschreven kun je je geld niet terugkrijgen. Het kan ook zo zijn dat kwaadwilligen iemand anders zijn/haar naam hebben gebruikt en zodoende anderen hebben opgelicht. Maar als je je aanmeldt bij de juiste groep kan er eigenlijk niets mis gaan.

Een paar tips:


Als u geen geduld hebt, doe dan niet mee. Als je er niet in gelooft, doe dan niet mee. Bent u ontevreden dan kan dat altijd besproken worden met een beheerder maar probeer geen onrust te zaaien voor mensen die wel mee willen doen

Misschien zijn mensen in het verleden opgelicht met een andere soort ‘piramide’ spelletjes. En denken daarom negatief over ‘wallet’. In jullie bericht van de politie staat dat mensen duizenden verliezen. Maar hoe is dat mogelijk? De maximale inzet is SRD 400. En minimaal is SRD 25.

Weet u, ‘wallet’ helpt mij en mensen die het geld hard nodig hebben. En in deze situatie vanwege corona hebben mensen geen werk. Geen inkomen. Voor het komend schooljaar moeten er ook schoolspullen gekocht worden. Wallet helpt me hiermee.

Maar door die negatieve aandacht van jullie worden mensen bang. Als men het niet gelooft, speel dan niet, maar kom niet met valse en negatieve comments.

Weet niet wie met de negatieve berichten naar de politie is gestapt.
Maar soms zijn het gewoon haters. En dan krijg je de mensen die nooit hebben meegedaan, maar wel snel zijn met hun negatieve reacties. Misschien kan men hieronder dit bericht reageren met hun positieve ervaringen

En trouwens, waarom zouden we dit spelletje niet mogen spelen? Er zijn zoveel casino’s in Suriname. Plaatsen waar mensen echt groot geld verliezen. Dat mag allemaal wel en over ‘Wallet’ is men negatief? Dat snap ik dus niet. Het ijkt erop dat alleen rijken rijker mogen worden en dat arme mensen arm moeten blijven. Dat wilde ik zeggen. Groetjes van Sandra

Disclaimer: Let op dit is de mening en het verhaal van Sandra. Dit is haar eigen persoonlijke ervaring. Uiteraard is de wederpartij vrij om ook hun deel van het verhaal te delen. Belangrijk: In geen geval adviseren wij iemand om mee te doen met dit spel of wat voor spel dan ook. Dit is GEEN ‘Wallet’ promotie. Sandra heeft ons gevraagd haar verhaal te delen en dat hebben we gedaan.

Lees hier nogmaals de politiewaarschuwing omtrent ‘Wallet’.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig

26 thoughts on “Mijn reactie op ‘wallet’ piramide spel in Suriname

 1. Nou dat is de ervaring van anderen. Ik heb een vertrouwelijk persoon en heb al een aantal keren meegedaan. U moet geduldig zijn en positief. Ik heb al meegemaakt dat mensen gewoon zeggen dat het een oplichtersstreek is, ik heb dan gevraagd hoe ze dat wist en ze zei het is gewoon zo, maar z heeft nooit deelgenomen. In het leven moet je kansen en stappen nemen voor je de uitkomst hebt.

 2. Van 100 srd valt geen 200 maken djs een aantal zal er op verdienen een een aantal verliezen, tenzij de starter een toverstokje bezit, nee dus want anders had hij dit spel niet nodig

 3. Ook bij kasmoni is er soms sprake van oplichterij. Niet het systeem is frauduleus maar de mensen er achter. Piramide spel in welke vorm dan ook schept ruimte voor oplichterij. Ga liever bara of oliebol bakken en verkopen. Investeer in je talent en verdien zo je geld.

 4. Als die Wallet gezien wordt als een scam, what about het overheidssysteem waarbij we de 40 – 40 – 40 scam hebben????? Daarover zegt men niets omdat men ook NIETS weet. Ik ben ook wijzer geworden omdat ik trainingen volg over hoe geld werkt. Dit vak bestaat niet op school. We hebben over het algemeen een zeer arme mindset. Dit wordt duidelijk gemaakt in het boek van Robert Kijosaki “rich dad poor dad” . Ik wil de mensen adviseren om dit boek te lezen en daarna een reactie te plaatsen.

 5. Goededag
  mooi verwoordt
  dit is het wat was dan zo moeilijk te begrijpen.
  Door Wallet zijn bepaalde mensen nu financieel vry.
  dat is prima.
  Wat wij dan moet doen moeten wij ht inschrijvn bij kkf zoals die andere bedrijvn,Organisati.

  1. Ik heb mij ervaring ermee net als u. Het is helemaal waar dat helpt en het zijn idd altijd de mensen die nooit aan mee hebben gedaan en de ongeduldigen die het voor de rest willen verpesten

 6. Helaas, moet ik conluderen dat het wel om een piramide spel gaat ja en het is helemaal niet te vergelijken met “kasmoni”.
  toelichting:
  1. bij kasmoni geef je elke maand, voor de afgesproken termijn een vastbedrag aan de kashouder.
  2. het geld dat aan u wordt uitgekeerd bij kasmoni is nooit meer dan het vast bedrag x het aantal maanden dat er volgens afspraak betaalt is.( begrijpelijk, want het is ook gewoon sparen en geen beleggen)

  wallet heeft een totaal ander beeld:
  1 jouw inleg is slechts een(1) keer . dus bv 1 keer srd 150.
  2. vervolgens moet je anderen overtuigen om ook een inleg te doen( denk 2 mensen) en die op hun buert ook weer 2. ( als je het goed volg, merk je dat het pyramide symbool gevormd wordt)

  belangrijk is dat; er een moment komt dat die pyramide verzadigt raakt en dan valt het systeem uit elkaar net een kaarten huis.

 7. Heel mooi verwoord en hoop dat het duidelijk is voor de tegenpartij, want het bericht van de politie heeft voor verwarring gezorgd en heeft het heel moeilijk gemaakt voor mij om invites te vinden. Maargoed bedank dat je gedurft heb om DE Waarheid te posten.

  Btw voor degenen die nog niet in een groep zijn hit me up. Wallet srd 50,-

 8. Ik doet ook mee maar ik heb nog niet ontvangen maar ik geef de moed niet op.

 9. Die uit Frans Guyana is door de overheid stop gezet en mensen werden opgepakt en berecht. Mijn kinderen hebben hun geld niet terug gezien en met hun jeel veel vrienden.

 10. Kasmoni is een model.waarbij er regelmatig (meestal 1 keer per maand) door ALLE participanten een VAST BEDRAG bij 1 individu wordt afgegeven die dan als een soort spaarpot fungeert!! Vooraf gaat een loting onder de participanten om te bepalen in welke volgorde elk lid zal ontvangen! De periode van geld afstaan word vooraf afgesproken en elk lid ontvangt exact aantal keren dat hij/zij totaal zal/heeft storten/gestort in handen! Dát is pas duidelijk!!!
  Als je 1 keer maar Srd 150 of srd400 stort en daarna aanspraak maak op meer dan 10x: waar komt dat extra geld vandaan? Wordt het totaal “opgespaard door de houder” bedrag ergens tegen rente geïnvesteerd??!? Dit heeft NIKS met etniciteit te maken!! Het heet Pyramide spel omdat naarmate je lager gaat het steeds moeilijker wordt het beloofde bedrag te ontvangen!
  Ik hoop dat iedereen die van plan is mee te doen er spoedig vanaf ziet!!

 11. Ik zit in een groep maar nog niet ontvngen. Het gat wel een beetje traag maar geef de moed niet op. Wie kan mij toewijzen naar een betrouwbare groep die het vlot laat verlopen. Wie heeft ook info over de groep van camilla. Ik heb vernomen dat zij het heel vlot doet. Dank u

 12. Is waar hor want ik doe méé in 2 groepn
  Ik doe méé in Srd150 en ook in srd50
  Die vn srd 50 hb ik vn 4 groepn ontVangen
  Dus ik hb me ding lekkertjes kunnen doen met dat geld.

 13. Zodra ik gelf moet inzetten ben ik helemaal klaarwakker. Helemaal ook.

 14. Als ik me eigen groep wil starten hoe gaat dat?
  En waar moet ik dat geld storten

 15. IK KAN OOK ERVAN PRATEN. Ik doe ook mee en heb binnen 1 maand mijn srd 8400 in 1 keer in ontvangst genomen. En nu doe ik weer mee. Dat ding moet goed overgedragen worden. Begrijp je het niet ,vraag iemand die het wel begrijp om je uit te leggen . Aub ga niet in alle wallet groepen vraag eerst om advies . Dank u

 16. Ik ben niet tegen wallet ofzo maar de mensen die meedoen kunnen je niet goed uitleggen hoe t aan toe gaat. En zodra de info niet duidelijk is die ik niet mee. Geef de juiste info dan wordt t aantrekkelijk.

 17. Ik ook niet omdat ik gister zelf van mijn 4 handen mocht genieten van 150 srd en dat was totaal 4200 srd rest nog 4 handen die op nummer 1 moeten afsluiten en afgevink worden mag ik ook me andere 4200 ophalen en je krijgt je geld wat je moet verdienen . Ik zou juist vragen dat het mogelijk is dit zo dannig geregeld mag worden zodat men zich mag inschrijven bij kkf dan staat de organisatie sterker en betaald die san een kleine belasting dat men ook veilig is en zich aan de regels houd . Dit help veele mensen . Ga je naar de bank voor een leening is het een probleem dus mensen autoriteiten ik vraag u dit anders aan te pakken dan negatief praten erover .
  En ook een waarschuwing nasr de groepen die allemaal zo een kasgeld oprichten doet u het gelijk goed in 1 keer als u het niet kunt beheren staart er niet mee u moet een goeie beginkapitaal hebben om zoiets te starten en als het verkeeed gaat bij joe e poring gie alla sma waar het san wel goed en tevreden gaat

 18. Heel goed uitgelegd ik maak me helemaal niet druk met die negatieve berichten hoor ik doe ook mee en ik volg hoe mensen worden uitbetaald laten ze maar hun nousens uitkraaien het is mijn geld dus ik mag het gebruiken hoe ik hebben wil de politie klets wallet is geen drugsbende

 19. Scam!!! Dat klopt helemaal niet.ik heb ontvangen en heb mijn geld heel goed gebruikt.
  Ik doe weer mee.

 20. We gaan gewoon door . Wang nengre n8g mag doe notie gelujk deng wang bl8kere . Mvr sandra we staan achter je . We heb ik nog niet mee gedaan ,maar me dochter wel .

Comments are closed.