Tussentijdse oplossing voor jonge arts in opleiding – Ministerie en AZP Suriname

arts Suriname

Bijna iedereen heeft via social media een bericht gezien omtrent financiële steun voor deze (foto) jonge arts uit Suriname in Nederland. Ze studeert daar voor patholoog. Dat is een fantastische studie aangezien Suriname op dit moment maar 1 patholoog heeft.

[quads id=1]

Goed nieuws: Het ministerie van Volksgezondheid en het AZP hebben kennisgenomen van de oproep en zullen zorgen voor een tussentijdse oplossing. Bekijk het bericht om hun reactie te lezen en bekijk ook de oproep van de jonge arts in opleiding genaamd Sheiria Mohab Ali. Geef het door aan anderen!

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Volksgezondheid en AZP zorgen voor tussentijdse oplossing. Het ministerie van Volksgezondheid en de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben kennisgenomen van de actie van een van de artsen in opleiding tot specialist om een go-fund-me campagne op te starten na de mededeling van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), dat deze geen financiële middelen ter beschikking kon stellen voor de komende periode.

Voor nu is gezorgd voor een tussentijdse oplossing en wordt gewerkt aan een structurele oplossing.

[quads id=1]

Het ministerie van Volksgezondheid en de directie van het AZP doen een beroep op eenieder om in voorkomende gevallen de correcte wegen te volgen, indien problemen zich voordoen.

Het betreft onderstaande oproep op go fund me website

Ik ben Sheiria Mohab Ali, een jonge Surinaamse studente, arts in opleiding tot specialist die i.v.m haar vervolgopleiding in Nederland vertoeft. Ik ben patholoog in opleiding. De studie duurt 6 jaar, waarvan ik reeds 2 jaar met goed gevolg in Suriname heb afgerond en nu (sinds januari 2020) bezig ben met het verplicht vervolgdeel in Nederland (Erasmus MC) die duurt tot oktober 2023.

[quads id=1]

Suriname heeft op dit moment 1 patholoog, voor wie het werk op dit moment zwaar uitvalt en er dringend een 2e patholoog nodig is. Het geheel land moet per slot voorzien kunnen worden van adequate medische diagnostiek, waaronder voornamelijk weefseldiagnostiek (onderzoek van zowel goedaardige als kwaadaardige tumoren). Ik ga na mijn studie graag terug om mijn krachten aan het Surinaams volk te verlenen. Ik ben voor mijn dagelijkse onkosten alhier afhankelijk van een studielening, aangezien ik niet over een betaalde stageplek in Nederland beschik.

Echter kreeg ik onlangs (13 juli 2020) een brief van de bank dat gezien de financiële situatie waarin Suriname (o.a door COVID 19) momenteel verkeert er geen financiële middelen voor de continuering van mijn studie beschikbaar zijn. Dit werkt heel stressend voor mij aangezien, mijn studie alhier in gedrang dreigt te komen. Sinds eind juni is er geen geld voor mij overgemaakt en ik heb nauwelijks financiële middelen over om de maand rond te komen (vooral qua huishuur, studiemateriaal, voedingsmiddelen etc.).

[quads id=1]

Ik heb contact opgenomen met mijn opleider in Suriname, maar heb nog niets concreets van hem vernomen. Aangezien het financieel slecht gaat in Suriname komt er kennelijk niet gauw hulp voor mij. Ik ben reeds te ver in mijn opleiding om nu door financiële problemen alles op te geven. Ik ben radeloos en weet niet zo goed waar ik voor hulp moet aankloppen. Ik hoop dat ik via dit platvorm geholpen kan worden zodat ik mijn droomstudie kan blijven continueren. Alvast dank voor alle hulp.

arts Suriname

Groeten,
Sheiria Mohab Ali
AIOS pathologie uit Suriname
(een hard studerende arts in opleiding tot specialist)

[quads id=1]

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland