Man via social media opgelicht door de aantrekkelijke ‘Jasmine’ – politie Suriname

politie Suriname

Hierbij een waarschuwing van de politie. Ene Faazil uit Suriname is samen met Navina opgesloten. Ze hebben een man (vermoedelijk meerdere mannen) opgelicht. Faazil deed zich voor als de knappe Jasmin Mohabali.

‘Zij’ kreeg de man zo ver om duizenden USD naar ‘haar ’te sturen. Bekijk het bericht voor meer informatie en laat het bericht meteen een waarschuwing zijn voor andere mannen die denken een lieve, zielige jonge dames, die ze online hebben ontmoet, financieel te ondersteunen. Het zijn soms grote oplichters. Jullie zijn gewaarschuwd. Ben je ook opgelicht door de aantrekkelijke Jasmin? Maak dan contact met de politie

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: “Facebook” vriendin blijkt oplichter van het mannelijk geslacht te zijn. De politie van het bureau Henar te Nickerie heeft op maandag 20 juli de 23-jarige Faazil I. en zijn 21-jarige medeplichtige in de kraag gevat op verdenking van oplichting. Dit nadat een man aangifte deed.

Voor studie

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen, dat de aangever/benadeelde Faazil heeft leren kennen via Facebook. Via chatberichten, whatsapp-berichten, telefonische gesprekken en een profiel foto had Faazil de benadeelde doen geloven dat hij een aantrekkelijke jonge vrouw was genaamd Jasmine, Mohabali. Voorts dat zij in de Verenigde Staten van Amerika vertoefde voor studie.

Bij de telefonische gesprekken kwam de medeplichtige van Faazil in beeld. Zijn medeplichtige is de 21-jarige vrouw genaamd Navina, A. Zij voerde als Jasmine, Mohabali de telefonische gesprekken met de benadeelde. Op een gegeven moment begon Faazil alias Jasmine Mohabali de benadeelde naar geld te vragen om voor studie te betalen. Dit deed hij via WhatsApp-berichten en chatberichten.

Woont in Paramaribo

“Jasmine” vroeg de benadeelde, die in Paramaribo woonachtig is, om via een taxibedrijf het geld naar Nickerie te sturen bestemd voor ene Faazil, I. Voorts dat Faazil het geld voor haar- “Jasmine”- zou overmaken naar Amerika. Het taxibedrijf in kwestie vervoert passagiers vanuit Nickerie naar Paramaribo vice versa. Stedelingen maken ook gebruik van dat taxibedrijf om spullen of andere zaken naar Nickerie te sturen.

In de maanden januari en februari van dit lopend jaar heeft de benadeelde in totaal USD 2000,-. naar Nickerie gestuurd die door Faazil, I. in ontvangst is genomen. Een deel van de buit gaf hij aan zijn medeplichtige Navina, A. Dit tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie van Henar.

Ze zijn opgesloten

Het vermoeden bestaat dat dit crimineel duo nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden mogen in contact treden met de politie van het bureau Henar op het telefoonnummer 234111.

Bron: politie Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland