Bijna 1000 nieuwe besmettingen in Nederland

besmettingen Nederland
Het gaat niet zo best in Nederland. De verspreiding van het coronavirus in Nederland neemt weer snel toe. Het aantal nieuwe besmettingen is de afgelopen week bijna verdubbeld: van 534 naar 987. Dat is zojuist bekend gemaakt door het RIVM

[quads id=1]

De afgelopen weken wordt het virus ook vaker overgedragen tussen vrienden en verdere familie. Ook op feestjes, in het café en op het werk zijn nu meer besmettingen. Dat was bijna te voorspellen. Het lijkt er namelijk op dat mensen denken dat het coronavirus helemaal weg is.

Er wordt gevreesd voor een nieuwe golf. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan iedereen. Misschien kunnen ze dan iets voorzichtiger zijn.

[quads id=1]

RiVM

Update 15 juli t/m 21 juli 2020. Afgelopen week zijn er 987 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat is bijna 2 keer zoveel als vorige week. Er zijn 19 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat is een toename van 3 patiënten in vergelijking met de vorige week.

7 overleden

[quads id=1]

Er zijn 7 personen als overleden gemeld, 1 minder dan in de week er voor. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Besmettingen in Nederland

[quads id=1]

NOS Nederland schreef het volgende: Verspreiding coronavirus in Nederland neemt toe: ‘Dit is een wake-upcall’. De verspreiding van het coronavirus in Nederland neemt toe. Het aantal besmettingen is bijna verdubbeld: van 534 naar 987. Intussen steeg het percentage positieve tests met twee derde. Dragers van het virus besmetten bovendien meer andere mensen.

Forse stijging

“Op alle vlakken is dit een forse stijging”, zegt Aura Timen van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, die de cijfers verontrustend noemt. “Als dit zo doorgaat, kunnen we het verliezen van het virus. Dit is een wake-upcall: we moeten niet zo verder.”

[quads id=1]

De meeste besmettingen vinden nog steeds binnen gezinnen en huishoudens plaats, maar de afgelopen weken wordt het virus ook vaker overgedragen tussen vrienden en verdere familie. Ook op feestjes, in het café en op werkplekken zijn meer besmettingen.

Jonge mensen

[quads id=1]

De groep besmette Nederlanders is relatief jong: tussen de 20 en de 40. “Maar de kans bestaat dat die het virus doorgeven aan hun ouders, opa’s en oma’s en kwetsbare collega’s”, zegt Timen. Voor die groepen is het virus gevaarlijker

Lees hier het volledige bericht bij de bron NOS

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland