12 familieleden besmet na vakantie in huisje in Nederland

familie Nederland
Laat dit bericht meteen een waarschuwing zijn voor de mensen die denken dat het geen probleem is om samen met elkaar op vakantie te gaan. Er hoeft maar 1 persoon besmet te zijn met het coronavirus.

Het 50-jarig huwelijks feest van de Belgische familie in Nederland eindigde in een drama. 12 van de 15 familieleden zijn tijdens hun verblijf in een Roompot vakantie huisje besmet geraakt met het coronavirus. Ze hebben elkaar besmet. Bekijk het bericht voor meer informatie

Vakantie Nederland

PZC Nederland schreef het volgende: Familie-uitje in Cadzand eindigt met liefst 12 coronabesmettingen. Een groot deel van een Belgische familie is besmet geraakt met corona na een week vakantie in een vakantiepark in Cadzand. Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) uit Rollegem-Kapelle vierden hun vijftigjarig huwelijk met kinderen en kleinkinderen in de badplaats. Bij terugkomst in België werden liefst twaalf van de vijftien familieleden positief getest op Covid-19. Dat meldt de Belgische krant HLN zondagavond.

[quads id=1]

12 besmettingen

De twaalf besmette Belgen zitten nu al een week in quarantaine. Het echtpaar werd zondag 5 juli ontvangen in het gemeentehuis van Ledegem voor het jubileum van hun huwelijk. Een dag later vertrokken ze met zijn vijftienen naar Cadzand voor een vakantie van een week. ,,Op het einde van die week, op zaterdagavond, kreeg mijn echtgenote zware hoofdpijn”, vertelt Hendrik tegen HLN. ,,Ze had ook 38 graden koorts. Zondag bleek dat niet beter te zijn, en toen hebben we onze huisarts in Rollegem-Kapelle gebeld. Hij gaf ons de raad om meteen terug te keren, in quarantaine te gaan en ons te laten testen. En zijn vermoeden bleek correct te zijn. Liliane testte positief, net als elf andere familieleden.”

4 gezinnen

De familie, die in Cadzand vier gezinnen telde, woont verspreid over meerdere gemeenten in België. ,,Maar wellicht zijn we niet verantwoordelijk voor verdere verspreiding, omdat we meteen in quarantaine gegaan zijn — nog voor onze tests positief bleken te zijn. We denken dat we het virus opgelopen hebben in Nederland.”

Meestal binnen een week

Met zekerheid is dat echter niet vast te stellen, omdat de incubatietijd kan oplopen tot twaalf dagen. Volgens het RIVM duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten krijgt. ,,Maar soms al na 2 dagen of zelfs na 12 dagen (maar nooit na 14 dagen).”

Liliane is het hardst getroffen. ,,Veel hoofdpijn, vermoeidheid, twee dagen koorts en geen reuk- of smaakzin meer”, somt Hendrik de symptomen op. ,,Onze bubbel was nooit groter dan 15 mensen. En toch zijn we besmet geraakt.”

Roompot Vakantie

Reactie Roompot: verder niemand besmet op park Cadzand. Op vakantiepark Noordzee Résidence Cadzand-Bad zijn geen andere besmettingen met corona bekend dan de Belgische familie die vorige week zondag voortijdig naar huis was gegaan. Roompot Vakanties sluit zo goed als uit dat de familie de besmetting op het park heeft opgelopen.

Bron: PZC Nederland

Geschreven door Maurice Steketee
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland