Video – Ma Lina uit Paramaribo is 100 jaar geworden – foto’s

verjaardag Paramaribo
Da na wan hieperdepiep hoereee
Helpen jullie ons mee met de felicitatie voor mevrouw Rosalina Landveld uit Paramaribo. Ze is namelijk 100 jaar geworden. Ma Lina, zoals velen haar kennen is geboren op 18 juli 1920

Video – Bekijk de video van een speciale felicitatie van ex-president Bouterse. En bekijk de vele gedeelde foto’s

Ma Lina is gezegend met 9 kinderen, 31 kleinkinderen, 35 achterkleinkinderen en 4 bet-achterkleinkinderen. Vriendinnen heeft ze nooit gehad. Lees het bericht om Ma Lina beter te leren kennen. Geef het bijzondere bericht door aan een ieder. De felicitaties kun je plaatsen onder dit bericht.

Mevrouw Malina uit Paramaribo

🎉100 jaar voor ‘Ma Lina’🎉

BIC Paramaribo Noordoost schreef het volgende: Mw. Landveld, Rosalina Francina, ‘ Ma Lina’ viert vandaag haar 100e verjaardag. Uit handen van Districtscommissaris Mike Nerkust die de felicitaties namens de president heeft overgebracht, heeft Ma Lina de gebruikelijke enveloppe ontvangen. Ze kreeg ook een prachtig bloemstuk namens de dc. Met inachtneming van de Covid-19 maatregelen, wordt het heugelijk feit in aanwezigheid van familie en vrienden herdacht.

Geboren te boven Suriname

Mw. Landveld Rosalina Francina, beter bekend als Ma Lina, is geboren op 18 juli 1920 te Boven Suriname. Ze is de dochter van Kallendorf, Paulina Francina en Landveld, Johannes Jacob. Ze is het 10e kind uit een gezin van 11 kinderen. Haar broers en zusters zijn haar voorgegaan. Zij is nu de enige van haar generatie. Ma Lina heeft haar jeugdjaren gedeeltelijk doorgebracht te plantage Ester’s Lust en daarna in Paramaribo. Ze werd door haar ouders naar Paramaribo gestuurd om verder te studeren. Ma Lina heeft de St Annaschool bezocht en afgerond. Voor de vrouw waar Ma Lina bleef moest zij werken voor 5 gulden per maand. Haar interesse was om naar een vakschool te gaan om stik of vlecht les te volgen. Dat was beter betaald. Vanwege omstandigheden kon zij niet verder studeren. Vanaf haar 17e jaar begon zij te werken als huishoudster en wasvrouw voor vele gezinnen. Ook heeft zij 8 jaren haar krachten gegeven op de technische school aan de Drambrandersgracht als interieurverzorgster tot aan haar pensionering.

35 achterkleinkinderen

Ma Lina is weduwe van Nijman, Alwin Cornelis Davids en heeft 9 kinderen gebaard . Haar eerste baring was een tweeling, twee zonen, die kort na geboorte zijn komen te overlijden. Daarna werd zij gezegend met 7 kinderen; twee meisjes en vijf jongens. Ma Lina is gezegend met 31 kleinkinderen, 35 achterkleinkinderen, 4 bet-achterkleinkinderen. Ma Lina was een harde werkster en heeft samen met haar echtgenoot goed voor haar kinderen gezorgd. De kinderen hebben allemaal het middelbaar beroepsonderwijs gevolgd.

Lieve moeder

Ma Lina is een lieve moeder maar ze is ook best streng. Als je niet had gedaan wat ze had opgedragen kreeg je billenkoek. Ma Lina maakt geen onderscheid tussen jongens en meisjes. Iedereen moet meehelpen om het huishoudelijk werk te doen. Ma Lina is ondanks haar hoge leeftijd nog steeds goed bij de tijd. Ze verkeert naar omstandigheden nog in goede gezondheid en kan flink babbelen. “ NO WANG SMA NO MOES DENKI FOE GIM SIKSIE FOE NEGI”. Je verkoopt haar geen knollen voor citroenen. Ma Lina telt zelfstandig haar euro’s, die zij van familie, vrienden en kennissen ontvangt. Zonder pijnen een dag, kan zij zelfs ook harken.

Oud geworden

Ma Lina heeft nooit vriendinnen gehad of is nooit lid geweest van een organisatie. Haar familie geniet hoge prioriteit. Ma Lina woont al 63 jaren aan de Laat en Dadelstraat, daarvoor bleef zij aan de Bruinhart straat.
De moeder van Ma Lina stierf op 93e jarige leeftijd. Ma Lina’s overleden broer en zussen zijn allen op hoge leeftijd voorgegaan. Charlotte 91 jaar, Henriette 101 jaar, Elizabeth 93 jaar en John 95 jaar. Een tante van Malina is op 115 jarige leeftijd overleden. Een nicht van Ma Lina bereikt volgend maand (augustus) de gezegende leeftijd van 100 jaar.

Oudste inwoner van Suriname

De familie is er bijzonder trots op dat Ma Lina met de zegen van de Almachtige de gezegende leeftijd van 100 jaar heeft bereikt en wenst Ma Lina meerdere jaren toe in goede gezondheid. De familie hoopt dat Ma Lina het record van oudste bewoner van Suriname kan verbreken.

Een speciale felicitatie van ex-president Bouterse

Bron: Bic Paramaribo Noordoost

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

One thought on “Video – Ma Lina uit Paramaribo is 100 jaar geworden – foto’s

Comments are closed.