Politie waarschuwing voor populair piramide spel in Suriname

politie Suriname

Mensen kijken jullie uit. Hierbij een belangrijke waarschuwing van politie Suriname. Het betreft een PIRAMIDE spelletje in Suriname dat steeds populairder wordt. Het heet Wallet, X-trade of Cataleya

Je moet honderden SRD’s inleggen en aan het eind van de rit wordt het bedrag verdubbeld en weer verdubbeld. TRAP ER NIET IN!! Lees de officiële waarschuwing van de politie en geef het door aan een ieder ook aan je kinderen. Zodat ze allemaal gewaarschuwd zijn. Heb je er al van gehoord?

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Piramide spel duikt weer op in Suriname. Informatie heeft de politie bereikt dat onlangs een piramide spel bekend als “Wallet” is opgedoken in Suriname. In grote lijnen is het zo dat mensen aangespoord worden om minimaal Srd. 400,- te beleggen bij een “kofferhouder” waarna men na korte tijd het viervoudige van het belegde geldbedrag uitbetaald krijgt van de “kofferhouder”.

Kofferhouder


De “kofferhouder” is een persoon hier in Suriname aan wie men hun geld geeft ten einde het viervoudige terug te krijgen. De beleggers krijgen het geldbedrag pas uitbetaald nadat zij drie tot vier andere personen zover krijgen om ook mee te spelen.

Waarschuwing

Bij deze wordt de burgerij ernstig gewaarschuwd niet mee te doen aan dit soort spelletjes, dat verregaande financiële verliezen kan opleveren. Het is niet uitgesloten dat een criminele organisatie achter dit spel zit. Het schijnt dat de criminelen steeds andere benamingen voor het spel verzinnen om slachtoffers te maken. Zo is in het verleden de namen X-trade en Cataleya gebruikt.

Niet ontvangen


De ervaring leert dat op een gegeven moment de spelers het door hun afgegeven geldbedrag noch het veelvoudig afgesproken geldbedrag van de “kofferhouder” ontvangen, die zich dan onbereikbaar maakt. Enkele jaren geleden is een grote groep landgenoten slachtoffer geworden van zulke spelletjes. De politie hoopt niet dat deze geschiedenis zich weer op grote schaal zal herhalen in Suriname

U bent gewaarschuwd.

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

3 thoughts on “Politie waarschuwing voor populair piramide spel in Suriname

  1. Ik was ook benaderd op whatsapp sorry ik heb der geblocked. En zo heb je nog meer van dit soort spelletjes.

  2. Ik ben toevallig gisteren benaderd door een dame om mee te doen. Veel mensen doen mee.

Comments are closed.