Besmettingen bij Newmont Mines Suriname – Medewerkster is besmet geraakt aan de Franse kant

besmettingen Suriname

Er zijn flink wat besmettingen met het coronavirus binnen de goudsector in Suriname. Eerder noemde het Covid-19 team, Newmont en Rosebel grote clusters. Bij Rosebel is het aantal positieve testen al rond de 100. Gelukkig zijn veel al genezen verklaard

[quads id=1]

Helaas is goudmijn Newmont niet coronavrij gebleven. 1 van de medewerksters zou besmet zijn geraakt toen ze naar de Franse kant ging voor een begrafenis.

Lieve mensen. Kunnen we aub rekening houden met elkaar? En geen onnodige risico’s nemen!!! Bekijk het bericht voor meer informatie. Het lijkt er wel op dat ze de situatie onder controle hebben.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: TWEE CORONAGEVALLEN ONDER ARBEIDERS NEWMONT. Onder de nieuwe coronagevallen die de afgelopen dagen zijn ontdekt, zijn er twee medewerkers van de Merianmijn van Newmont Suriname in het Paamakagebied.

Eén van deze medewerkers, een vrouw, is opgenomen in het veldhospitaal dat in het KKF-gebouw is ingericht. De besmettingen hebben vooralsnog geen negatieve impact op de productieactiviteiten van de goudmaatschappij.

[quads id=1]

“We hadden gehoopt op nul, maar de ziekte is ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch de company binnengeslopen. We hebben op dit moment twee gevallen”, zegt Simone Verwey, waarnemend communicatiemanager bij Newmont Suriname desgevraagd tegen de Ware Tijd. De goudsector is één van de economische sectoren die hard is getroffen door de coronapandemie.

[quads id=1]

Zo werd de productie bij Rosebel Goldmines wekenlang stilgelegd nadat een groot aantal arbeiders besmet raakte door Covid-19. Ook werden complete goudzoekersdorpen zoals Antonio do Brinco in het oosten van het land compleet afgegrendeld door de autoriteiten.

De situatie bij Newmont Suriname is onder controle, zegt Verwey. Het eerste geval heeft zich on site, op de plant, voorgedaan. Uit voorzorg zijn – aan de hand van contact tracing – een aantal medewerkers naar Paramaribo waar zij onder begeleiding van het BOG in quarantaine zijn. Het tweede geval werd ontdekt bij een medewerker die na rotatie van zijn break op de werkplek was teruggekeerd. Deze persoon is buiten het bedrijf besmet geraakt.

[quads id=1]

Om de verspreiding van de ziekte te voorkomen zijn op basis van de geldende protocollen die Newmont Suriname hanteert alle locaties waar de besmette medewerkers zijn geweest onmiddellijk gedesinfecteerd. Ook zijn alle equipement en apparatuur op die locaties ontsmet. Vanaf de ziekte in het land is uitgebroken wordt de temperatuur van de medewerkers twee keer per dag opgenomen. Ook zijn er in verschillende bedrijfsruimten zoals de mess hall, bar en aan de eettafels plexiglas afscheidingen aangebracht, aldus Verwey.

Starnieuws schreef het volgende: Een vrouw die werkzaam is bij Newmont, is naar Frans-Guyana geweest voor een begrafenis. Zij is daar besmet geraakt en heeft van 1 tot 11 juli normaal gewerkt bij het goudbedrijf. Toen zij ziek werd, is haar groep afgezonderd.

[quads id=1]

Lees het volledige bericht bij de bron De Ware Tijd geschreven door Ivan Cairo. En bekijk het bericht op Starnieuws

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland