Nederland geeft Suriname extra hulp

Nederland Suriname

Heeft Suriname Nederland nodig? Of heeft Nederland Suriname nodig?

Onze nieuwe president zit nog maar net op zijn stoel en de relatie tussen Nederland en Suriname wordt al meteen opgewarmd. Minister Stef Blok heeft gesproken met zijn nieuwe Surinaamse collega Albert Ramdin

[quads id=1]

2 belangrijke onderwerpen die besproken zijn: Extra hulp tijdens de coronacrisis en ondersteuning bij het oplossen van grote financiële problemen. Bekijk het bericht voor meer informatie. En geef het door aan belanghebbenden. Suriname heeft overigens ook al gesproken met Amerika en Brazilië.

[quads id=1]

ANP: Nederland geeft Suriname extra coronahulp. Extra hulp bij aanpak van de corona-epidemie, ondersteuning bij het oplossen van de grote financiële problemen en herstel van de diplomatieke relatie tussen Nederland en Suriname. Dat waren de belangrijkste onderwerpen die minister Stef Blok van Buitenlandse zaken heeft besproken met zijn nieuwe Surinaamse collega Albert Ramdin.

Nederland heeft de afgelopen maanden al hulp geboden aan Suriname in de vorm van onder andere intensive carebedden, mondkapjes en de inzet van medisch personeel. Suriname heeft gevraagd om meer medisch personeel, Nederland heeft dit toegezegd, aldus Ramdin.

[quads id=1]

In het gesprek kwam ook aan de orde hoe Nederland Suriname kan helpen met het oplossen van de grote financiële problemen waar het land mee kampt. De landen zien mogelijkheden door investeren voor buitenlanders en in het bijzonder Nederlanders met Surinaamse wortels, makkelijker te maken.

De nieuwe president Chan Santokhi op zijn beurt kreeg in een gesprek met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo hulp toegezegd bij het vinden van oplossingen voor het schuldenvraagstuk van Suriname bij financiële instanties zoals het IMF en de Wereldbank.

[quads id=1]

Met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro sprak Santokhi over versteviging van de onderlinge relatie. Het buurland Brazilië steunt Suriname al op het gebied van landbouw en cybersecurity. In Suriname wonen veel Brazilianen, die onder andere werkzaam zijn in de goudsector.

Bron: ANP Nieuws Nederland
https://www.zeelandnet.nl/nieuws/nederland-geeft-suriname-extra-coronahulp
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

6 thoughts on “Nederland geeft Suriname extra hulp

  1. Het wordt tijd dat de suri.s vooruit denken in plaats van de regering neer tehalen geef ze een kans het kan het volk goed doen en hulp vragen is geen schande .de vorig machthebbers hebben hun zakken gevuld en het volk zonder 1 cent achter gelaten.steun en help elkaar su is voor ons allen

  2. SU heeft dit nodig, hoe je het ook keert of draait.Zonder geld kunnen we niet verder en we hebben dringend hulp nodig.Santokhi heeft niet gebedeld hij is benaderd door de nederlandse premier.Wees dankbaar dat er een president is die om dit land geeft.Geef hem een kans.We hebben recht op een beter leven.Onze kinderen hebben recht op een beter leven.Surinamers blijven schelden op alles wat goed is.Als hij niet deugd kunndn jullie hem over 5 jaar wegstemmen..

  3. Ja, de blinde helpt de manke en Santokhie maar blijven bedelen en zijn land verkopen, succes Surinamers, hindoestanen zijn gewend om te gaan bedelen.

  4. Hoe volk is al heel vaak in de maling genomen. Allemaal mooie praatjes. Nu komt er een nieuwe film met dezelfde regisseurs in een andere outfit. In ruil voor financiële steun uit Nederland en Amerika zal men het overheidsapparaat drastisch moeten saneren. Santokhi gaat dit echt niet doen omdat het de politieke dood voor VHP en ABOP zal inhouden. De ambtenaren en de vakbonden hebben macht. Ook aan de overheidsbedrijven gaat hij niet komen.

  5. Suriname moet eerst alle boeven opsluiten, proberen alles terug te halen, beslag leggen op onroerende en roerende zaken.
    De vorige machthebbers hebben nog steeds macht en gaan profiteren

Comments are closed.