Nederland: Bezoekers uit Suriname 2 weken in quarantaine

Nederland Suriname KLM vliegtuig vakantie Schiphol Paramaribo

Opgelet iedereen! Nederland heeft het reisadvies voor bezoekers uit Suriname aangepast. Dit is vermoedelijk aangepast vanwege de huidige situatie in Suriname. Dat heeft het ministerie van buitenlandse zaken bekend gemaakt.

[quads id=1]

Op de website staat het 1 en ander geschreven omtrent het reisadvies voor Suriname. Zo krijgen reizigers dringend het advies om 2 weken in thuis quarantaine te gaan! Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan een ieder!

Reizen naar Nederland

Als u vanuit Suriname terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies om 14 dagen in thuis quarantaine te gaan.

[quads id=1]

Onderstaande belangrijke informatie omtrent reizen tussen Suriname en Nederland staat ook op de website: Lees het door en geef het door aan een ieder:

Wat is het reisadvies van Suriname?

Het is op dit moment niet meer mogelijk om naar Suriname te reizen.

Wat is de actuele situatie in Suriname?

[quads id=1]

De Surinaamse autoriteit heeft vanaf 7 juli de verplichte 14 daagse overheids quarantaine voor reizigers vanuit Nederland afgeschaft. Deze inkomende reizigers vanuit Nederland worden vanaf 7 juli wel geacht 14 dagen in thuis quarantaine te blijven.

Als gevolg van de gesloten grenzen van Suriname, tot tenminste 14 juli, geldt nog altijd een inreisbeperking voor niet-ingezetenen van Suriname. Uitsluitend Surinaams ingezetenen en ingezetenen met een andere nationaliteit maar wel in bezit van een Surinaamse verblijfsvergunning, worden op dit moment toegelaten.

[quads id=1]

Deze groep moet vanaf 7 juli 14 dagen in thuis quarantaine blijven.

Ik ben nu in Guyana of maak een tussenstop in Paramaribo, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Nee, vanwege het inreisverbod in Suriname is het niet mogelijk via Suriname naar Nederland te reizen. Slechts in uitzonderlijke gevallen en na toestemming SU autoriteit kan vanaf Guyana een charter geboekt worden die aansluit op de wekelijkse KLM vlucht naar Amsterdam op de zaterdag.

Ik woon in Paramaribo. Kan ik daar nog terug naar toe?

Nee, het is tot nader order niet mogelijk naar Paramaribo te vliegen vanwege een inreisverbod en vliegverbod.

Gaat er nog vliegverkeer naar Paramaribo?

[quads id=1]

Vanaf 5 juni zal KLM wekelijks een vlucht uitvoeren Amsterdam – Paramaribo. Dit betreft primair een cargo vlucht. Er gaan op dit moment geen passagiers vluchten meer naar Paramaribo. Surinaamse ingezetenen die in Nederland verblijven en terug willen naar Suriname kunnen zich registreren bij de Surinaamse ambassade in Den Haag.

Bron: nederlandwereldwijd.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

One thought on “Nederland: Bezoekers uit Suriname 2 weken in quarantaine

  1. Ik moet reizen naar nederland.maar mijn mvv is reeds verlopen.houdt men rekening met de datum? En hoe lang zou ik moeten wachten?

Comments are closed.