Besmette passagiers op vliegtuig naar Amsterdam – Schiphol – video’s

vliegtuig Amsterdam
Er zijn afgelopen maand meerdere personen die besmet zijn met het coronavirus Nederland binnengekomen via Schiphol. Op 38 vluchten die de luchthaven binnen zijn gekomen zat namelijk iemand aan boord die het virus bij zich droeg.

[quads id=1]

Bij het instappen wordt gevraagd of je koorts of andere klachten hebt. Vermoedelijk wisten de passagiers op dat moment niet dat ze ziek waren. Medepassagiers worden gevraagd in quarantaine te gaan. Bekijk het bericht voor meer informatie. Hoe veilig is het eigenlijk om te vliegen? Het is namelijk bijna onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden in het vliegtuig. Ben je van plan om binnenkort te vliegen? Is het wel veilig om te vliegen? Kijk dan naar de video en deel het met ander vakantiegangers.

[quads id=1]

Vliegtuig naar Schiphol

Hart van Nederland schreef het volgende: Passagiers met corona op 38 gelande vluchten op Schiphol, medepassagiers gewaarschuwd. Op Schiphol zijn de afgelopen tijd reizigers en wellicht werknemers geweest die besmet zijn met het coronavirus.

38 vluchten binnen een maand

[quads id=1]

Van begin juni tot half juli zijn 38 vluchten op de luchthaven aangekomen waar iemand aan boord was die het virus bij zich droeg. De Veiligheidsregio Kennemerland bevestigt dat na berichtgeving daarover in het Noordhollands Dagblad.

Besmette personen

Nadat bij de GGD bekend was geworden dat de besmette personen eerder in een vliegtuig hadden gezeten, is er contactonderzoek uitgevoerd onder een aantal medepassagiers. Met welke passagiers de GGD contact opneemt, hangt af van waar de passagiers zaten ten opzichte van de besmette persoon. Ook maakt het uit hoe vol het vliegtuig was.

Anderen besmetten

[quads id=1]

Een besmet persoon kan in een vliegtuig maximaal 24 andere mensen om zich heen besmetten, volgens de GGD. Aan de hand van passagierslijsten en stoelnummers zijn de passagiers die om de mensen die positief testten heen zaten benaderd. Het is niet duidelijk uit welke landen of gebieden de vluchten kwamen of hoeveel personen er in totaal besmet zijn. (Parool)

Medepassagiers benaderd

In totaal zijn er enkele tientallen mensen benaderd, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland. Hen is geadviseerd in quarantaine te gaan en zich te laten testen bij klachten. Dit om ervoor te zorgen dat zij niemand anders besmetten.

Voordat reizigers gaan vliegen moeten zij een gezondheidsverklaring invullen. Daarop moeten zij bijvoorbeeld aangeven of ze koorts hebben of verkouden zijn.

Video’s

[quads id=1]

Is het wel veilig om te vliegen? Kijk naar de video’s:

Bron: Hart van Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland