Video – Kimanie heeft dringend medische hulp nodig – 1 voor 12 Suriname

1 voor 12 Suriname

” Ik wil gewoon lopen als alle anderen, ik wil gewoon goed lopen”

De 15-jarige Kimanie uit Suriname vraagt hierbij, via stichting 1 voor 12, jullie aandacht. Hij heeft namelijk dringend medische hulp nodig. Zijn been is er heel erg aan toe.

[quads id=1]

Kimanie lijdt verschrikkelijk, hij heeft veel pijn. Zijn been brak door een simpel potje voetbal. Maar meerdere operaties en zelfs een tocht naar het diepe binnenland voor alternatieve hulp hebben niets opgeleverd.

Video – Bekijk de link om de trieste video te bekijken. Let op: De beelden kunnen een beetje vervelend overkomen. Is niet leuk om aan te zien hoe deze jongen door het leven moet? Er moet toch wel iemand zijn die hem kan helpen? Geef het bericht door aan een ieder. Wellicht bereikt het de juiste personen. We vragen vooral de medici van Suriname om even naar deze jongen om te kijken. Samen staan we sterk.

[quads id=1]

Medici, help ons Kimanie te helpen

“Doktoren, artsen, mensen uit de medische wereld, help ons om hulp te vinden voor deze jongen”, zo uit Louis Vismale, programmamaker en directeur van stichting 1 voor 12, weer eens een kreet om hulp. Ditmaal specifiek gericht naar vooral de medische sector. De stichting werd onlangs benaderd door de familie van de 15 jarige Kimanie Finisie wiens been er erg aan toe is.

Hulp

Kimanie behoeft dringende hulp. Tijdens een potje voetbal zo’n acht jaar geleden, gleed hij uit met het voor hem noodlottig gevolg; zijn been brak. Operaties hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Integendeel groeit het been van Kimanie verkeerd. Ook de tocht naar het diepe binnenland om de alternatieve geneeswijzen uit te proberen mochten niet baten. De familie is ten einde raad en kan het niet langer aan om Kimanie zo te zien lijden.

[quads id=1]

Familie Finisie

Nieroy Finisie, de broer van Kimanie, die namens de familie 1 voor 12 te woord stond, wil dat er nu uiteindelijk een besluit wordt genomen. “Als mijn broertje hier uitbehandeld is, wil ik dat wij verwezen worden naar Cuba of Columbia waar de experts aldaar kunnen nagaan hoe het been van Kimanie gered kan worden. Er moet nu gehandeld worden. Daarom hoop ik dat wij toestemming krijgen om hem naar het buitenland te brengen.”

” Ik wil gewoon lopen als alle anderen, ik wil gewoon goed lopen”, zegt Kimanie ietwat verdrietig. Het voortbewegen is steeds een pijnlijke ervaring vooral tijdens regenweer of op een koude avond. Naarmate Kimanie ouder wordt neemt de druk op zijn been die krom groeit toe. Dit zorgt op momenten voor enorme pijnscheuten in het onderbeen.

[quads id=1]

Hij doet zijn best op school

Kimanie, zesde klasser van de St.Ferdinand School aan de oude Copieweg in het distrikt Para, probeert desondanks zijn best te doen. Maar ook naar school gaan, gaat gemoeid met veel ongemak. Voorheen werd hij door de schoolbus afgezet. Momenteel gaat hij naar school op de fiets. Echter, de fiets van Kimanie was toe aan dringende vervanging. En dat ontging het oog van de directeur van stichting 1 voor 12 ook niet. Om de mobiliteit van Kimanie enigzins te optimaliseren kocht de stichting alvast een splinternieuwe fiets voor hem.

Medici van Suriname

[quads id=1]

Daarnaast roept Vismale een ieder op, vooral medici, die het daarheen kunnen leiden, dat het been van Kimanie aan een nadere diagnose wordt onderworpen en een concreet stappenplan kan worden uitgewerkt voor verdere behandeling alhier of in het buitenland, welke uiteindelijk moet resulteren in een gecorrigeerd been.

Video:

[quads id=1]

Deel de video met een ieder! Laten we met zijn allen blijven steunen. Want samen staan we sterk.
Wilt u ook bijdragen? Maak contact en steun het werk van 1 voor 12:

Maak contact Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie
SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)
Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: SRD 315.214.0101

IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

Lees ook: Emotionele en zieke Sherin uit Suriname zegt dat ze is verwaarloosd – video 1 voor 12

Lees ook: Het trieste verhaal van Soerinder – video 1 voor 12 Suriname

Lees ook: Video – Familie dood gekapte zoon uit Paramaribo heeft het enorm zwaar – 1 voor 12 Suriname