Penitentiaire ambtenaar uit Suriname heeft collega besmet

KPA Suriname
Een bericht voor familieleden van gedetineerden. “Er is niets aan de hand”. Dat zegt Wendell Pinas hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA)

[quads id=1]

Een PA heeft zijn collega besmet. Maar die twee zijn niet binnen een strafinrichting besmet en ze zijn ook niet op het werk geweest. Familieleden van gedetineerden zijn bezorgd. Ook ambtenaren hebben aangegeven dat ze vrezen voor een corona uitbraak in de gevangenis. Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de besmettingen.

[quads id=1]

PA’s uit Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Besmette PA’s waren ‘uitgeleend’. Een penitentiaire ambtenaar (PA) die was uitgeleend, is besmet met Covid-19 en heeft ook een andere collega met wie hij privé contact had besmet.

Dit bevestigt Wendell Pinas hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). “De twee besmette penitentiaire ambtenaren zijn niet binnen een strafinrichting besmet geraakt. Ze zijn niet op het werk geweest”, benadrukt hij andermaal tegenover de Ware Tijd. Pinas prijst zich gelukkig dat de collega’s niet op het werk zijn verschenen.

Eigen gezondheid

[quads id=1]

Een ambtenaar die was uitgeleend is door het Bureau voor Openbare Gezondheid (BOG) positief getest. Een collega met wie hij na het werk ook bevriend was, raakte via hem geïnfecteerd. Die was toevallig ook uitgeleend, maar niet op dezelfde werkplek als de collega. Pinas zegt dat PA’s na het werk vrij zijn in hun beweging. “Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid.”

Omdat er in ploegen wordt gewerkt en er ook buiten het werk contact is, zijn de collega’ s van de besmette PA’s uit voorzorg in quarantaine geplaatst. “We hebben ze gevraagd om thuis te blijven. We nemen geen kansen. We weten niet wie met wie in contact is geweest buiten het werk.” De grootte van de ploegen die thuis zijn weet Pinas niet exact. “Alle inrichtingen zijn tot dusver nog COVID-vrij.”

Niets aan de hand

[quads id=1]

Pinas stelt de familieleden van gedetineerden gerust. “Er is niets aan de hand.” Eerder gaven ambtenaren aan de krant te kennen dat zij vrezen voor een COVID-uitbraak in de strafinrichtingen, omdat de leiding nog bezoek van buiten toelaat. Volgens hen houdt het gezag vast aan de normale toegang, ondanks de verergerde corona-situatie. Pinas zei hierover dat het bezoek gecontroleerd wordt toegelaten en bij mondjesmaat. Twee van de huizen van bewaring hebben een glaswerk waarbij de bezoeker achter het mika-glas staat. Persoonlijk contact is niet toegestaan. Vandaar dat deze bezoekers alleen voeding en kleding mogen afgeven.

Mondkapje verplicht

[quads id=1]

Ook zijn er wasbakken geplaatst om de handen te reinigen vóór het betreden van het terrein en het dragen van een mondkap is verplicht gesteld.

Lees het volledige bericht geschreven door Naomi Hoever bij de bron De Ware Tijd Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland