Franse baby in de baarmoeder besmet – video’s

baby zwanger
Veel zaken omtrent het nieuwe Covid-19 virus zijn nog onbekend. Elke dag zijn onderzoekers druk bezig het virus te ‘leren kennen’. Vandaag is weer iets belangrijks bekend geworden: Een baby kan besmet worden in de baarmoeder.

[quads id=1]

In Frankrijk is namelijk een baby in de baarmoeder besmet met het coronavirus. Tot nu toe was er geen bewijs dat dit überhaupt mogelijk was, maar nu dus wel! De baby die geboren werd met opgezwollen hersenen is meteen na de bevalling positief getest! Bekijk het bericht voor meer informatie en check de video’s

[quads id=1]

Baby moeder

Artsen bevestigen: Baby in baarmoeder besmet met coronavirus
In Frankrijk is een baby in de baarmoeder besmet met het coronavirus. Hoewel het wereldwijd al enkele keren eerder is gebeurd, gaat het volgens de artsen nu om het eerste bevestigde geval ter wereld.

Gezwollen hersenen

Het jongetje, dat in maart is geboren, had gezwollen hersenen en neurologische symptomen die ook optreden bij volwassenen met corona. De besmette moeder werd opgenomen in het ziekenhuis toen ze ruim 35 weken zwanger was. Nadat het kindje via een keizersnede ter wereld kwam, werd het onmiddellijk naar de intensive care gebracht en getest op het virus. De test bleek positief. Maar liefst 18 dagen moest het pasgeboren jongetje in het ziekenhuis blijven, maar daarna kon hij volledig hersteld naar huis.

[quads id=1]

In het ziekenhuis

Eerder was uit onderzoek al gebleken dat het mogelijk is dat het virus van moeder op foetus wordt overgedragen, maar nu is er het eerste bewijs, aldus een specialist van het Antoine Béclère-ziekenhuis bij Parijs. De artsen hebben aan kunnen tonen dat besmetting van de moeder naar de foetus via de placenta kan plaatsvinden tijdens de laatste weken van de zwangerschap.

[quads id=1]

Moeilijk onderzoek

Het onderzoek was niet eenvoudig. Je moet onder meer het bloed van de moeder, het vruchtwater, het bloed van de pasgeborene en de placenta analyseren, aldus de arts. Deze monsters waren niet gemakkelijk te verkrijgen tijdens een pandemie waarbij er overal noodsituaties waren. In dit geval werd ook uitgesloten dat het kindje het virus zou hebben opgelopen door besmetting tijdens of net na de geboorte.

Bekijk hier wat video’s erover:

[quads id=1]

Bron: Algemeen Dagblad

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland