Suriname heeft geen geld! Hoe gaan we de overheidssalarissen en vakantiegelden betalen? video

vakantie Suriname
Het is bijna eind juli. De periode dat het vakantiegeld wordt uitbetaald. Velen kijken ernaar uit. MAAR…lieve mensen in Suriname, reken jezelf nog niet rijk hoor.

[quads id=1]

De aankomende regeringsleiders hebben namelijk geen zicht of de overheidssalarissen en vakantiegelden eind juli wel betaald kunnen worden. Er is namelijk geen geld!! Wat een noodtoestand. De staatskas is leeg! Bekijk het bericht voor meer informatie. Bekijk ook de video erover.

[quads id=1]

Nieuwe regering Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: De aankomende regeringsleiders hebben geen zicht of de overheidssalarissen en vakantiegelden eind juli betaald kunnen worden. Er is geen geld en de gesprekken die nu met het bankwezen worden gevoerd hebben nog niets opgeleverd. Dat kwam maandagmiddag tijdens een persconferentie van de gekozen president en vicepresident Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk naar voren.

Niet rooskleurig

[quads id=1]

Brunswijk bedankte het volk dat ze VHP en Abop samen met NPS en PL een brede coalitie hebben bezorgd. “Deze coalitie is een heel brede coalitie die stand zal houden”, zei Brunswijk in het Aucaans. Desalniettemin zijn anderen inclusief de oppositie nodig om het land te besturen. De situatie die de nieuwe regering donderdag zal overnemen is niet rooskleurig. “Het land is financieel tot aan de grond. Afgelopen maand was het al een probleem om de salarissen van ambtenaren uit te betalen.

Staatskas is leeg

[quads id=1]

Met veel moeite en interventie van Santokhi en anderen is het gelukt om lokale banken zover te krijgen dat ze voorschotten aan de regering hebben gegeven om de lonen van landsdienaren uit te betalen.

Nu moeten er weer salarissen en vakantiegeld betaald worden, maar de staatskas is leeg”, zei Brunswijk. “De regering neemt een zwaar karwei op zich, maar we zijn ervan overtuigd dat met medewerking van de samenleving we het tot een goed einde zullen brengen”, zei de aankomende vicepresident.

[quads id=1]

Op vragen van journalisten antwoordde Santokhi dat er nog geen zicht is omtrent uitbetaling van de overheidssalarissen eind deze maand. De besprekingen met de banken zijn nog gaande.

Bekijk de video. Kijk vanaf minuut 30:19

Lees het volledige bericht bij de bron De Ware Tijd Suriname

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland