Premier Mark Rutte van Nederland kijkt uit naar goede Samenwerking met Suriname

Premier Mark Rutte van Nederland heeft zojuist op social media aangegeven dat hij uitkijkt naar een goede samenwerking met Suriname. Hij heeft een hartelijk gesprek gehad met onze kersverse president Chan Santokhi.

[quads id=1]

Kijken jullie ook uit naar een stevige samenwerking met Nederland? Bekijk het bericht om te lezen wat de premier uit Nederland schreef. We wensen Suriname en Nederland veel succes samen. Hoe zal de samenwerking volgens jou moeten verlopen? Of hoeft het helemaal niet zo stevig te zijn?

[quads id=1]

Nederland Suriname

Nu het Surinaamse parlement VHP-leider Chan Santokhi maandag officieel heeft gekozen tot president roept de Tweede Kamer het kabinet op om de banden met Suriname te herstellen.

D66, CDA, CU, GroenLinks, PvdA, SP en DENK vragen minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zo snel mogelijk met vertegenwoordigers van de nieuwe Surinaamse regering om tafel te gaan om samen te onderzoeken hoe de landen samenwerking weer kunnen herstarten.

[quads id=1]

Nieuwe president van Suriname

“De verkiezing van Satokhi tot president is het begin van een nieuw tijdperk voor Suriname”, zegt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. “Maar ook het begin van een nieuwe relatie tussen Nederland en Suriname.” Dat ziet ook CDA’er Martijn van Helvert. “Met de komst van Santokhi gaat de deur weer open.” Dat schreef NU.nl

[quads id=1]

Het volgende schreef de premier op social media:
Zojuist een hartelijk gesprek gehad met Chan Santokhi, die deze week is verkozen tot president van Suriname. We spraken onder meer over het aanhalen van de band tussen onze landen en over de impact van covid-19. Ik wens hem veel succes en kijk uit naar een goede samenwerking.

Nederland Suriname

Lees meer bij Nu nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland