Aantal besmettingen in Nederland begint weer te stijgen – video

Besmettingen Nederland
Nederland: Het aantal nieuwe corona besmettingen is de afgelopen week gestegen naar 534. De cijfers worden nu per week aangegeven. Vorige week waren het er 432.

Er gaan ook nog steeds mensen dood. Bekijk het bericht voor meer informatie. Geef het door aan anderen.

[quads id=1]

Het lijkt er soms op dat het leven weer helemaal normaal is geworden in Nederland. Het lijkt soms alsof de corona pandemie vergeten is. Veel mensen willen ook geen regels meer. Is dat beter? Of is dat juist de reden waarom de cijfers weer omhoog gaan?

[quads id=1]

Video – In heel veel andere landen gaat het overigen helemaal niet goed. De regels worden daar juist strenger. Kijk maar naar de video van het NOS Jeugdjournaal daarover. Kijk samen met je kinderen zodat ze het een beetje kunnen snappen!

Covid-19 Nederland Update 8 juli t/m 14 juli 2020

[quads id=1]

RIVM: Afgelopen week zijn er 534 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 16 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 8 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Afgelopen week

De afgelopen week is het aantal meldingen van COVID-19 besmettingen gestegen met 102 ten opzichte van de week ervoor. Toen werden er 432 nieuwe COVID-19 besmettingen gemeld.

Meer testen

[quads id=1]

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zichzelf aanmelden voor een test in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst teststraten. Ook worden mensen getest vanwege bron- en contactonderzoek. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Video

NOS Jeugdjournaal: In Nederland zijn de corona-regels behoorlijk soepel, maar in andere landen worden de regels opnieuw strenger. In bijvoorbeeld Portugal, Australië en Israël zijn nieuwe lockdowns, omdat er daar weer meer besmettingen zijn

Bekijk hier de video daarvan. Kijk ernaar met je kinderen:

[quads id=1]

Bron: RIVM
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland