100 besmette medewerkers – situatie IamGold Rosebel Suriname – video

besmettingen Suriname
Het aantal besmettingen met het coronavirus bij multinational Iamgold in Brokopondo blijft stijgen. Van de bijna vijfhonderd werknemers zijn ongeveer honderd besmet. Slapen ze daar nog steeds samen op een kamertje? Dat zal zeker niet bevorderlijk zijn.

[quads id=1]

Intussen beginnen de personeelsleden wel angstig te worden. Wie is besmet, wie is niet besmet? De werknemers kunnen niet naar de dorpen. Alle nieuwe besmette mensen worden nu wel direct naar Paramaribo gebracht. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video omtrent de clusters in Suriname. IamGold en Newmond behoren tot de grootste

[quads id=1]

Rosebel Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Het aantal besmettingen met het coronavirus bij multinational Iamgold in Brokopondo blijft stijgen. Van de bijna vijfhonderd werknemers zijn ongeveer honderd besmet. Het traditioneel gezag van het district heeft met de multinational afgesproken dat de werknemers die in de dorpen wonen op de plant in quarantaine gaan. Dorpelingen mogen pas terug als ze genezen zijn verklaard. Intussen zijn de dorpen weer open nu de regels zijn versoepeld.

Andere dorpen

[quads id=1]

Kapitein Hermanus Schalwijk van Nieuw Koffiekamp zegt tegen de Ware Tijd dat de lokale autoriteiten alert zijn. “Dorpelingen die bij Rosebel werken moeten daar behandeld en niet vrijgelaten worden om naar de dorpen te gaan. Wij hebben geen faciliteiten om hen te behandelen.”

Besmet

Het traditioneel gezag volgt de instructies van het Covid-19-managementteam nauwgezet op. Zijn collega Lambertus Waandels van Brownsweg onderschrijft het laatste. Hij legt uit dat er nog niemand van het dorp door een Rosebel-werknemer besmet is geraakt en ook niet op andere wijze.

Geen goede ventilatie

[quads id=1]

Volgens ingewijden van Rosebel Gold Mines komen er steeds meer besmettingen bij, omdat de kamers op de plant onvoldoende zijn geventileerd en worden gedeeld met z’n tweeën. Intussen neemt de angst onder het personeel verder toe. De personeelsbond en het managementteam van Rosebel Gold Mines zitten op één lijn om na te gaan hoe de Covid-19-uitbraak binnen het bedrijf aan te pakken.

Direct naar de stad

[quads id=1]

Bepaald is dat zodra er zich een (nieuw) besmettingsgeval voordoet betrokkene direct naar Paramaribo wordt overgebracht. Het werk bij het goudbedrijf ligt inmiddels al een maand stil.

Video van ATV over de situatie in ons land en de clusters:

Bron: De Ware Tijd Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland