Vliegtuigje vermoedelijk gecrasht tijdens landing – piloot spoorloos – video politie Suriname

vliegtuig Suriname
Hierbij het officiële politie bericht en een video van politie Suriname omtrent een afgebrand vliegtuig dat is aangetroffen langs de weg te Para. Het betreft een sportvliegtuig. De piloot is spoorloos

[quads id=1]

Video – Dit soort vliegtuigen worden vaak gebruikt om drugs vanuit het buitenland naar Suriname te smokkelen. Lees het bericht voor meer informatie en bekijk de video. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Vliegtuig Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Afgebrand vliegtuig aangetroffen te Kaaimangrasi in het district Para. De politie van het bureau Paranam kreeg op zaterdagmiddag 11 juli de melding dat een afgebrand vliegtuig was aangetroffen langs de weg in het gebied bekend als Kaaimangrasi.

Paranam

De politie van Paranam ging op onderzoek uit en trof inderdaad een afgebrand vliegtuig in het gebied aan. Niemand is ter plaatse aangetroffen. Op zondagmiddag 12 juli is een politie eenheid, bestaande uit onder andere leden van de Narcotica Brigade en de Forensische opsporing, naar de plek van het gebeurde gegaan voor onderzoek.

[quads id=1]

De resten van het vliegtuig zijn naast de weg, gedeeltelijk op de berm en in een kreek aangetroffen. Dat type vliegtuig staat alom bekend als sportvliegtuig. Politie ervaring leert dat dit soort vliegtuigen vaak gebruikt worden om drugs vanuit het buitenland naar Suriname te smokkelen vandaar dat de Narcotica Brigade belast is met het verder onderzoek in deze zaak.

Tegen een boom

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat het vliegtuig vermoedelijk tijdens het landen tegen een boom langs de weg aan kwam met het gevolg dat de piloot de controle over het vliegtuig verloor.

[quads id=1]

vliegtuig Suriname

De landing moet daardoor zo heftig zijn geweest dat het neuswiel van het vliegtuig afbrak. Vervolgens kwam de vliegmachine langs de weg op de berm en gedeeltelijk in een kreek terecht.

Pas gebeurd

Het is nog niet duidelijk of de vliegmachine in brand is gestoken of in brand is gevlogen. Op basis van de aangetroffen sporen kwamen de leden van de Forensische Opsporing tot de conclusie dat dit vliegtuigongeval recent was.

Video

[quads id=1]

Bekijk hier de video van de politie

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland