Besmette personen die spoorloos zijn worden gezocht – Aantal besmettingen en genezingen gestegen in Suriname

besmettingen Suriname
Niet zo mooi dit: De teller van het aantal besmettingen is helaas weer flink gestegen vandaag.  Er zijn nu in totaal 780 mensen positief getest. Maar gelukkig stijgt het aantal mensen dat genezen is ook. Dat zijn er nu 526

[quads id=1]

Er zijn nog steeds 10 mensen spoorloos die positief getest zijn met het coronavirus. Er wordt naar hen gezocht, maar hun namen publiceren is nog geen optie! Maar is het niet beter om de namen wel bekend te maken?  Het kan zijn dat ze zelf niet eens weten dat ze ziek zijn!  Het kan mensen levens redden. Of moeten we toch rekening houden met hun privacy? Bekijk het bericht hierover. Geef het door aan belanghebbenden

[quads id=1]

besmettingen Suriname

Er zijn dus 236  mensen ziek, 6 mensen zijn ernstig ziek die zijn opgenomen op de Intensive care afdeling. 526 mensen zijn gelukkig genezen en 18 personen zijn helaas overleden. Er zijn nog steeds 10 mensen onbereikbaar

Onbereikbare personen in Suriname

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Hoewel tien mensen die positief zijn getest zich ‘onvindbaar’ houden voor het nationaal Covid-19-managementteam en het vermoeden bestaat dat ze zelfs niet meer in Suriname zijn, wordt het onderzoek naar hen niet gestopt. Hun namen publiceren in bijvoorbeeld de kranten behoort vooralsnog niet tot de opties.

De tien mensen worden op de officiële Covid-19-website aangeduid als LTFU: Lost to Follow-up. Het gaat – zegt Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid – “om burgers die positief zijn getest die wij niet kunnen vinden en die ook niet zijn komen opdagen”. De suggestie om hun gegevens bekend te maken in de media, zodat de samenleving kan helpen de mensen te achterhalen, wordt niet uitgevoerd.

[quads id=1]

Veira zei vrijdag tijdens de reguliere Covid-19-persconferentie dat het “gemakkelijk” lijkt om aan te geven ‘zet de namen in de krant’. Echter, het medische veld houdt nog rekening met de medische ethiek om de namen niet bekend te maken. “Ook bestaat een groot vermoeden dat deze personen niet meer in Suriname zijn. Maar het onderzoek gaat onverkort verder”, stelde ze gerust.

[quads id=1]

Veira benadrukte dat het bekendmaken van de namen van de tien personen een kwestie is van ethiek. “Het is een kwestie die men hoog houdt, maar deze zaak wordt verder besproken; hoe om te gaan hiermee.” Op de Covid-19-website werd woensdag de term ‘LTFU’ toegevoegd. “Een groep Covid-19 positief geteste patiënten is niet te bereiken voordat ze genezen kunnen worden verklaard van dit virus”, werd uitgelegd.

Lees hier meer erover bij de Ware Tijd Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland