Heropening t’ Buzaantje – Voor kinderen – BUZA Suriname

creche Suriname
Een prachtig project. t’ Buzaantje, op het Ministerie van Buitenlandse Zaken is weer geopend. Kennen jullie dit? Deze faciliteit is bedoeld om kinderen van het personeel of van een bezoeker, voor korte duur op te vangen.

[quads id=1]

Dit innovatief project is met de ondersteuning van de UNICEF en het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting uitgevoerd. Bekijk het bericht voor meer informatie. Onze kinderen zijn de toekomst. Geef het door aan belanghebbenden. Een goed initiatief!

[quads id=1]

Kinderen Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Heropening kindvriendelijke ruimte “Child Friendly Space”. De heropening van de kindvriendelijke ruimte, “Child Friendly Space” (CFS) op het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft plaatsgevonden. In aanwezigheid van enkele kinderen werd de heropening verricht op vrijdag 3 juli 2020.

Huisvesting

Dit innovatief project is met de ondersteuning van de UNICEF uitgevoerd en wordt verder ondersteund door onder andere het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

[quads id=1]

Deze faciliteit, meer bekend als t’ Buzaantje, heeft sinds 2018 haar ingang gevonden op het Ministerie. De bedoeling hiervan is om kinderen van het personeel of van een bezoeker, voor korte duur op te vangen.

Dit project wordt geïmplementeerd tegen de achtergrond van het leveren van een bijdrage ter zake de waarborging van kinderrechten en tegelijk als een belangrijke bijdrage in de vorming van kinderen die met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in contact staan.

Ruimte ingericht

Met additionele hulp van de UNICEF is deze ruimte vergroot en gemoderniseerd. De ruimte is ingericht om de kinderen op zinvolle, educatieve, creatieve en interactieve manier hun talenten te doen ontwikkelen.

[quads id=1]

Dhr. Patrick Matala, programma manager van de UNICEF in Paramaribo heeft bij deze gelegenheid benadrukt dat de UNICEF ondersteuning zal blijven verlenen aan de Surinaamse Overheid en andere partners voor het helpen realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen, met de focus op bescherming en ontwikkeling van kinderen in Suriname.

Minister

Ambassadeur Yldiz Pollack-Beighle, Minister van Buitenlandse Zaken heeft de waardering uitgesproken aan UNICEF voor hun ondersteuning en aan de kinderen gevraagd zuinig te zijn op de faciliteit en het te gebruiken ter ondersteuning van hun ontplooiing. ​

[quads id=1]

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken dient als model als het gaat om de integratie van ouder en kind, waarbij gelet op de bijzondere aard van het ministerie en de daarmee gepaard gaande langere werkuren, middels dit project een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van het kind, inclusief de implementatie van SDG 3, goede gezondheid en welzijn, alsmede het respecteren van kinderrechten.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland